Champagnenieuws uit Parijs

Finale 46e Prix Culinaire International “Le Taittinger”
Het indrukwekkende hotel Shangri-la in Parijs, voormalig woonhuis van Roland Bonaparte, was dinsdag 27 november j.l. het toneel voor de uitreiking van de 46e Prix Culinaire “Le Taittinger”. Deze internationele kookwedstrijd op het hoogste niveau is gewonnen door de Franse chef Christoph Schmitt van restaurant Le Fouquet’s in Parijs.

Nederland derde prijs
De Nederlandse finalist Jonathan Zandbergen, chef van restaurant Het Veerhuys in Almere, ging er vandoor met de derde prijs. ‘Mijn streven was een podiumplaats en dat is me gelukt,’ laat een tevreden Jonathan Zandbergen weten.  In totaal waren er zeven finalisten die Frankrijk, Zwitserland, Italië, Nederland, België en Japan vertegenwoordigden.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Ter nagedachtenis aan oprichter Pierre Taittinger werd in 1967 voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is bedoeld voor jonge ambitieuze koks die zichzelf op internationaal niveau in de schijnwerpers willen zetten. Sindsdien is de Prix uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Meerdere landen organiseren elk hun eigen voorronde, waarna de winnaars in Parijs strijden om de internationale titel. Ideaal voor de man in het wit, de chefkok, eindelijk de aandacht te geven die hij verdient, en aan een keuken eer te bewijzen die de klassieke regels van de kookkunst combineert met een zekere mate van creativiteit.

Over Taittinger
Taittinger is een van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan bijna 300 hectare eigen wijngaarden gelegen op de beste locaties. De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve, een Champagne met een subtiele, lichte smaak, op basis van 60% pinot-druiven en 40% chardonnay. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal (Millésimé), voert Taittinger een voortreffelijke Brut Rosé, de after dinner champagne Nocturne Sec, de single vineyard Les Folies de la Marquetterie en ook de bijzondere Prélude, een Brut op basis van druiven met een klassering van 100% op de schaal van de Crus. Vlaggenschip is de Cuvée Prestige ‘Comtes de Champagne’, verkocht als Blanc de Blancs en Rosé. Wijnen die de grootsheid van Champagne Taittinger verder benadrukken.

Bron: ORB

Lees ook:EMIEL KWEKKEBOOM WINNAAR PRIX CULINAIRE ‘LE TAITTINGER’ BENELUX
Lees ook:Champagne berichten!
Lees ook:Ruzie bij Taittinger
Lees ook:Taittinger Comtes de Champagne
Lees ook:Drinkt James Bond Bollinger of Taittinger?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Champagnenieuws uit Parijs

  1. Parijs

    Heb Christoph Schmitt laatst nog op televisie gezien en ik moet zeggen dat het eten er heerlijk uit zag!

      /   Reply  / 
  2. Marja van Beek Auteur

    Dat geloof ik graag! Maar ook een prachtig hotel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>