ROSÉ D’ANJOU, Koning van de rosé

Rosé d’Anjou is de success story van deze eeuw. In bijna 12 jaar heeft deze AOC uit de Loire zijn volume verzesvoudigd. En de populariteit van de wijn blijft groeien: in de eerste vier maanden van 2012 werd er 7997 hl Rosé d’Anjou naar Nederland geëxporteerd t.o.v. 3117 hl in de eerste vier maanden van vorig jaar. Rosé d’Anjou is een merk op zich geworden, met de grootste naamsbekendheid binnen zijn categorie en de hoogste score binnen zijn doelgroep op imagoniveau. Hij wordt gezien als een echte feestwijn, met een sensuele touch en een heerlijk zoetje. Een must op de stranden, op terrasjes en in de tuin.

 

Millesime 2011

2011 was een goed wijnjaar voor de Rosé d’Anjou. Van mei t/m augustus was er weinig neerslag.De regen kwam net voor de oogst, waardoor de druiven goed tot ontwikkeling kwamen qua concentratie suikers, kleur en zuurgraad. Het heeft wijnen geleverd met een heerlijke aromatische frisheid.  
Loire wijnen, een kistje vol juwelen

In 2012-2014 is Rosé d’Anjou een van de juwelen van de Loire wijnen, met het campagnethema: Loire wijnen, een kistje vol juwelen. Binnen deze campagne komen de Touraine Sauvignon, de Muscadet en de Rosé d’Anjou extra in de spotlights te staan. Voor Rosé d’Anjou komt er deze zomer een actieve social mediacampagne, is de rosé aanwezig bij de Perswijn tradeshow in het najaar en start er vanaf 2013 een promotiecampagne Rosé d’Anjou in de supermarkt. Maar eerst wordt Rosé d’Anjou in september opnieuw gekroond op het Bloemendaalse strand als de Koning van de rosé.
Rosé d’Anjou Party bij Woodstock69

 

8 september vanaf 15 uur

In navolging van het succes van het Rosé d’Anjou Live Magnificent feest twee jaar geleden bij Woodstock69 in Bloemendaal aan Zee, komt de strandtent opnieuw in Rosé d’Anjou sferen. Het wordt een topbeleving in ‘dandy-stijl’, met juwelen, koetsen, kostuums uit de 19e eeuw, vette bakkebaarden, geweldige DJ’s en acts en natuurlijk Rosé d’Anjou als stralend middelpunt.

 

Wilt u ook komen? Meld u aan voor de gastenlijst via [email protected]en neem een accessoire of kledingstuk mee met een knipoog naar het 19e-eeuwse dandyisme.

 

www.vinsdeloire.eu 

www.facebook.com/rosedanjou.nl

Lees ook:Anjou en het geheim van rosé
Lees ook:Sterke schakel van de Loire
Lees ook:Tuinprijzen te winnen bij Rosé d’Anjou
Lees ook:Over de grens wijn kopen loont
Lees ook:Eerste reeks Apéros Vintage de Bordeaux afgesloten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>