Saumur, een week geleden!

Nog één keer terugblikken op het mooie weekeinde Loire –Vouvray, Saumur en Tours -. Toevallig las ik bij Perswijn.nl een opmerking over Langlois Chateau. Grappig. Vorige week zondag waren we daar te gast en kregen een uitgebreid college over de terroir van Saumur en omstreken. Erg leuk.
In de ochtend  van die zondag bezochten we Clos du Cristal in Souzay-Champigny.  Een prachtige wijngaard, met bijzonder verbouwde wijnstokken. Achter een lange muur gaan de wijnstokken in de grond (in de schaduw van de muur), de wijnstok wordt door een gat geleid zodat hij tegen de muur aan de zuidkant kan groeien en bloeien! Wauw, daar is over nagedacht! Warmte in de rug, en de zon aan de voorzijde!

 

Het meer dan uitstekende middagmaal die zondag, nu een week geleden, werd ons geserveerd in Restaurant L’Helianthe!  Als je hier gaat fietsen, wandelen of misschien wel met Petrol&Wine een autotour gaat maken, dan moet je hier beslist stoppen voor een  lunch.

Ook Château Targé bezochten we vorige week, op diezelfde zonovergoten zondag! Daar waren we te gast bij  Edouard Pisarni-Ferry! In wat een prachtig decor staat dit huis verstild tussen rozen en rotsen!

What a day, what a day! 

Lees ook:Een reis door Toscane
Lees ook:Blogger trip / Vitiloire
Lees ook:Petrol & Wine, een unieke combinatie, een bijzonder bedrijf
Lees ook:Pinot Days in San Francisco: 2005 is een goed jaar voor amerikaanse Pinot
Lees ook:Het regent wijnreizen om me heen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>