Genieten van Champagne

De beste bubbels vind je in de Champagne. Naast de grote Champagnehuizen zijn er veel kleine huizen die in de eigen wijngaarden onder de familienaam Champagne produceren. Met de grootste zorg en trots worden de wijngaarden onderhouden en het geheim van de productie van de Champagne overgedragen van generatie naar generatie. Onder deze kleinere familiebedrijven bevinden zich aanbieders met zeer goede en karakteristieke champagnes voor een aantrekkelijke prijs. Peter Franken van Genieten van Champagne gaat regelmatig naar het Champagnegebied om nieuwe Champagnehuizen te ontdekken. De beste Champagnes van de veelal kleinere huizen gaan mee naar Nederland. Genieten van Champagne importeert onder andere de Champagnes Roger Coulon en Mouzon Leroux.

Roger Coulon is gelegen in Vrigny op het noordelijk deel van de Montagne de Reims, op 10 km van de stad Reims. De wijngaarden van Coulon zijn sinds 8 generaties in de familie. Ze oogsten hun eigen druiven, verwerken deze zelf tot Champagne en verzorgen tevens de distributie. Vrigny is een Premier Cru gebied. De druiven in dit relatief noordelijk gelegen gebied groeien langzamer en het fruit heeft daarmee langer de tijd om zich te ontwikkelen tot Champagnes vol finesse. De familiewijngaarden van Roger Coulon zijn verspreid over 90 percelen met een gezamenlijk oppervlakte van 10 hectare. Een zeer speciale wijn van Roger Coulon is de Brut Nature “Esprit de Vrigny”, een pure Champagne zonder toegevoegde suikers.

Mouzon Leroux is een Champagnehuis uit Verzy. Mouzon Leroux heeft ongeveer 11 hectaren wijngaard, alle in het Grand Cru dorp Verzy. Een aantal jaren geleden is Mouzon Leroux begonnen met het biologisch bewerken van de wijngaarden. Momenteel is een deel van de wijngaarden biologisch. Omdat het proces van Champagne maken een aantal jaren in beslag neemt, is de huidige productie nog niet volledig biologisch. Mouzon Leroux verwacht over een tweetal jaren zijn eerste volledig biologische Champagnes op de markt te kunnen brengen. Een bijzondere Champagne is de Brut Prestige samengesteld uit 70% chardonnay en 30% Pinot Noir druiven  uit de beste wijngaarden van Mouzon Leroux.

Genieten van Champagne is gevestigd in Amsterdam. Naast de verkoop aan particulieren en bedrijven organiseert Genieten van Champagne proeverijen en verzorgt zij Champagne voor speciale gelegenheden. Meer informatie vindt u op de website genietenvanchampagne.nl.

Lees ook:Champagne aan Zee was een succes
Lees ook:Bio-champagne in de lift
Lees ook:Champagne berichten!
Lees ook:Champagne aan Zee proeverij, 19 nov
Lees ook:Taittinger Comtes de Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>