Een wijnreis naar de Alpen in de Frans, Zwitserse hoek

Afgelopen zomer waren wij deels in Frankrijk op vakantie. We verbleven enkele nachten met de kinderen in Hotel Esprit Montagne,  dat gerund wordt door een jong ambitious Nederlands stel.  Ze hebben het hotel grondig opgeknapt en het heeft weer die uitstraling die alleen een authentiek  berghotel kan hebben. Fantastische bloemenzee in een oase van rust.

Gek als wij zijn op de bergen, ziet men ons hier zeker weer! We hebben het hotel met stip  op de lijst met favouriete hotelletjes gezet. Nu in juni organiseren ze ter plekke een wijnreis. Die willen wij u niet onthouden. Voor dit artikel heb ik met toestemming van Alke Staal, de nieuwsbrief op het blog opgenomen. Alpenwijnen! Heerlijk fris!

 

09 – 16 juni 2012
ONTDEK ONBEKENDE ALPENWIJNEN
IN DE WIJNGAARDEN RONDOM DE MONT BLANC
Avontuurlijke wijnliefhebbers opgelet! Maak deze zomer weer kennis met nog onbekende, maar overheerlijke Alpenwijnen in de Zwitserse, Italiaanse en Franse bergen.
Vier dagen lang toeren we over de mooiste passen en door prachtige valleien, waar we te gast zijn bij lokale wijnboeren. Zij vertellen je alles over het leven als wijnbouwer, over unieke druivenrassen en natuurlijk ruiken, proeven en genieten we van de beste Alpenwijnen.
Terug in Hotel Esprit Montagne bottel je zelf je eigen wijnsouvenirs voor thuis, onder het genot van gastronomische maaltijden. Kortom: een week vol prachtige natuur en volop genieten van wijnen en spijzen!

INCLUSIEF
·          5 overnachtingen met ontbijt & diner in Esprit Montagne
·          1 overnachting op de Grote Sint Bernardspas
·          1 overnachting vlakbij de Kleine Sint Bernardspas
·          Bezoek & proeverij bij 8 wijnboerderijen
·          5 maal lunch
·          Persoonlijk wijnweekboek vol inspiratie
·          6 zelf-gebottelde flessen wijn als aandenken
·          Vervoer tijdens de 4-daagse ontdekkingstocht
·          Drankjes in de bus
·          Nederlandstalige begeleiding

EXCLUSIEF
·          Vervoer van/naar Nederland en het hotel
·          Overig lokaal vervoer
·          Lunch op de zaterdagen en op donderdag
·          Overige excursies
·          Drankjes

Groepsgrootte:        maximaal 14 deelnemers
Voertaal:                 Begeleiding in Nederlands, uitleg wijnboeren in Frans/Engels
Prijs:                        € 875 per persoon, op basis van een verblijf in een 2-persoonskamer.
Toeslag:                  € 210 voor een singlekamer

VAN DAG TOT DAG
Zaterdag: vandaag arriveer je in La Chapelle d’Abondance. ’s Avonds geniet je van een heerlijk welkomstdiner en ontvang je je persoonlijke wijnweekboek. In dit boek vol inspiratie kun je gedurende het verblijf aantekeningen maken, bijvoorbeeld proefnotities of bijzondere adresjes die je niet wilt vergeten.

Zondag: na het ontbijt leggen we het weekprogramma uit en krijg je een introductie in de “leer der Alpenwijnen”. Na een weldadige lunch vertrekken we naar een biodynamische wijnboer in de wijnstreek  “Marin” aan het Meer van Geneve

Maandag: Na het ontbijt vertrekken we naar het Zwitserse domein “Chantegrive”
in de “Côte” wijnstreek voor een rondleiding en proeverij. We lunchen in Aigle en
bezoeken daarna Fils Maye in Riddes,
Zij staan bekend om hun heerlijke Fendant. We overnachten bovenop de
Grote Sint Bernardspas.

Dinsdag:                 In de Aostavallei bezoeken we de wijnvelden van “Les Crêtes” en lunchen hoog in de Italiaanse bergen in het nationaal park van de Grand Paradiso. Hierna bezoeken we hoogstgelegen wijngaarden van Europa en maken kennis met de druiven en wijnen van Morgex. Via de kleine Sint Bernardspas komen we aan in de Savoie en strijken hier neer in een charmant berghotelletje voor een heerlijk diner en een goed bed.

Woensdag: Vandaag is de laatste dag van de toer. We bezoeken het domein van Grisard in het dorpje Freterive. En na de lunch gaan we langs bij de broers Michel & André Quenard in Chigning. Hierna rijden we door naar hotel Esprit Montagne.

Donderdag: Na het ontbijt heb je de gelegenheid om meer van de omgeving
van la Chapelle d’Abondance te zien. Het mondaine Meer van Genève
met haar charmante dorpjes of toch liever naar het geitendorp in de bergen?
Het diner vanavond draait geheel om de wijn.

Vrijdag: Onder leiding van een herborist maken we een prachtige wandeling door de bergen. Na de lunch steken we handen uit de mouwen en bottel je je eigen flessen Alpenwijn als smakelijk aandenken voor thuis.

Zaterdag: na het ontbijt is het weer tijd om naar huis te gaan.

Hotel Esprit Montagne is een rustiek, gezellig berghotel met twintig kamers die de charme van het bergleven uitstralen. Er is een gastronomisch restaurant, salon met lekkere zithoekjes,
een bibliotheek vol Nederlandstalige romans en naslagwerken, een leestafel, biljartsalon, tv-salon, een aparte internetplek, een sauna, een massageruimte en een heel grote tuin met barbecue en oeroude appelbomen. Kortom: een heerlijke plek waar je de dagelijkse beslommeringen in één keer vergeet.
Het bottellen van de wijnen zal bij goed weer buiten plaats vinden.

CONTACT

Heb je vragen over de wijnweek of wil je graag reserveren? Dan kun je ons altijd bereiken per mail of telefoon.

Alke Staal
Hotel Esprit Montagne
74360 La Chapelle d’Abondance
Frankrijk

Website : www.hotelespritmontagne.com
Blog :       http://hotel-espritmontagne.blogspot.com
E-mail :    [email protected]
Telefoon: +33 – (0)450 – 71 26 90

Lees ook:Nieuws van Esprit Montagne uit France
Lees ook:Wijnreis Zwitserland
Lees ook:Wijn uit Coteaux du Layon
Lees ook:Wijnreis naar Hongarije
Lees ook:Nieuwe wijnbar in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>