Climats van Bourgogne op de werelderfgoedlijst?

Gisteren maakte de Franse website Le Bien Public bekend dat de Franse regering het initiatief steunt om de bekende wijngaarden van de Bourgogne, de zogenaamde climats, op de Unesco Werelderfgoedlijst te krijgen.

De climats vormen een historisch en onlosmakelijk deel van de Bourgognestreek. Wijngaarden zijn er opgedeeld in zeer precies aangeduide percelen, met namen die al eeuwenlang gehanteerd worden. Ook de karakteristieke omheiningen en muurtjes vormen onderdeel van het historische geheel. Een van de bekendste climats is bijvoorbeeld de clos (ommuurd perceel) van Vougeot.

In de streek en daarbuiten zijn actievoerders, waaronder ook grote namen als Aubert de Villaine, al ruim een jaar bezig met dit initiatief. Lees op deze website meer over de achtergronden van de climats en de actie ze op de lijst van de Unesco te krijgen.

Bron van dit bericht: Bourgogne Live, via Gert Crum

Lees ook:Wat is een “clos”?
Lees ook:Wijnagenda’s 2012
Lees ook:Nu ook Chardonnay uit Frankrijk!
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Het Beaujolais van de Crus & Climats: retour van het terroir

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>