Ook Salon des Vins de Loire gaat digitaal

Na Vinisud gaat ook de Salon des Vins de Loire, die wordt gehouden in Angers op 6-8 februari, zich richten op nieuwe technologie en het internet. De beurs stelde al in 2007 een Wine Blog Trophy in, maar geeft die in 2012  een nieuwe impuls met een speciaal blog en een wedstrijd waarin schrijvers zich verbinden aan wijnbars. Bovendien zal het internet aanwezig zijn op de beursvloer zelf, in het hart van de Salon.

Wijn Blog Trophy: Mijn wijnbar, Loirewijn, en ik
Sinds 2007 organiseert de beurs de Wine Blog Trophy, een wedstrijd die de beste voorbeelden van online oenophilia voor het voetlicht brengt. Het thema van deze zesde editie is Mijn wijnbar, Loirewijn en ik, en laat deelnemers hun passie delen: een ontmoeting met een bareigenaar, een favoriet adres, of de ontdekking van een lekkere fles Loirewijn. Bloggers kunnen hun creativiteit uiten op alle fronten: tekst, foto’s of video. Deadline voor inzending is 2 januari 2012, en internetgebruikers kunnen tot 10 januari 2012 stemmen op hun favoriete blog op www.wineblogtrophy.com. De finale zal live plaatsvinden op maandag 6 februari 2012, op de beurs. www.wineblogtrophy.com

Nieuw in 2012: Media Corner
Naar aanleiding van de Wine Blog Trophy, wordt 40m² van de beursvloer gewijd aan de interactieve media. Het gebied is vrij toegankelijk, en er vinden proeverijen en presentaties plaats. De ruimte zal dienen als een showcase voor Web TV, blogs, smartphone applicaties en andere nieuwe-mediaproducten.

Website krijgt een make-over
Tot slot krijgt de beurswebsite een volledig nieuw ontwerp, met een nieuwe grafische look door Ad Hoc Communicatie, gevestigd in Rennes, Bretagne. De site maakt interactiviteit mogelijk tussen bezoekers en exposanten. Het doel? Het delen van informatie over wijn, en het op gang brengen van communicatie tussen de producenten, handelaren en kopers die deelnemen aan de beurs.

www.salondesvinsdeloire.com / online later in december

 

 

Lees ook:Wijnblog Trophy
Lees ook:Vinisud gaat digitaal
Lees ook:Nederlandse wijn weer in de prijzen
Lees ook:Zuid-Afrika, de eerste live video oogst via internet
Lees ook:Geleend van mijzelf…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>