Zuurkooltijd…. met Riesling natuurlijk

Als  kind hield ik niet zo van zuurkool, maar sinds ik zelf kook en kan beïnvloeden hoe ik mijn gerechten klaarmaak, is dat goed gekomen. En zeker sinds ik er Riesling bij kan drinken! Elzasser Riesling blijft voor mij favoriet bij zuurkool, hoe ik het ook klaarmaak. Zelfs bij de Griekse zuurkool met feta en olijven is altijd wel een flesje te vinden die er goed bij smaakt. Zoals de fles die ik onlangs kreeg, van Louis Sipp, Riesling Nature’S 2009.

Het familiebedrijf Louis Sipp bezit 40 hectare wijngaarden en is al vier generaties in de familie. Sinds 2008 heeft het bedrijf een Ecocert-certificaat en produceert volledig biologisch.

Wijngaarden liggen onder andere op de Kirchberg bij Ribeauvillé (een Grand Cru). Daarnaast ook op Steinacker, Trottenacker en Osterberg. De bodems bestaan er uit harde kalksteen, klei, mergel en zandsteen.

Wij vonden het een fruitige, frisse Riesling, goed droog, gewoon lekker, maar niet super spannend. Aroma’s van ananas en appel, frisse zuren, goed in balans. Precies goed voor bij zo’n doordeweekse zuurkoolschotel, en bovendien met maar 12,5% alcohol. Dan kun je ‘s avonds tenminste nog een blogje schrijven!

De Louis Sipp Riesling is verkrijgbaar bij Wijnen van Marc voor € 9,25.

Lees ook:Even voorstellen: Riesling
Lees ook:Riesling Lounge
Lees ook:Winnaars van de WijnWebWinkelgids
Lees ook:Een lenteproeverij in Capelle a/d IJssel.
Lees ook:Lustrumproeverij Wijnkoperij Okhuysen groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>