Alsacewijnen proeven met Ellen Dekkers

Wat is de beste manier om kennis te maken met een wijn, wijnstreek of –land? Natuurlijk… PROEVEN! Zeker in het najaar staat er zo ongeveer iedere dag wel een proeverij op de wijnagenda. Maar helaas telt een week slechts zeven dagen en die kunnen niet gevuld worden met alleen proeverijbezoeken. Vins d’Alsace ontwikkelde daarom een filmpje van een proeverij van Alsacewijnen, becommentarieerd door Ellen Dekkers.

De Alsace in vogelvlucht
Vinoloog en wijnschrijver Ellen Dekkers begint met een introductie over de regio, de gevarieerde bodems en microklimaten, de druivenrassen en de gastronomie. Vervolgens becommentarieert ze een proeverij van een Crémant d’Alsace, Pinot Blanc d’Alsace, Riesling d’Alsace, Pinot Gris d’Alsace en een Gewurztraminer d’Alsace. Ellen benoemt de karakteristieke smaakcomponenten en geeft adviezen over smakelijke wijn-spijscombinaties.

Gebruik video ‘’Alsacewijnen proeven met Ellen Dekkers’’
De Alsacevideo is interessant voor mensen die vakmatig met wijn bezig zijn, maar ook voor hun klanten. Eigenaars van wijnspeciaalzaken kunnen nu op ieder gewenst moment met hun medewerkers het assortiment Alsacewijnen doorproeven, onder begeleiding van Ellen Dekkers. En dat gewoon in de eigen winkel, zonder reistijd. Ook kan de video worden vertoond op instore beeldschermen, tijdens een consumentenproeverij of wijncursus.

Vanzelfsprekend kunnen wijnliefhebbers ook thuis een Alsaceproeverij organiseren, met de laptop op tafel.

Bekijken en aanvragen video
Nog meer Alsace filmpjes zijn te zien op www.youtube.com/WinesofAlsace.

Het filmpje is ook te bekijken op www.smaakexperience.com.

 

 

 

Lees ook:PROEF D’ALSACE
Lees ook:Wijn&Spijs proeverij Alsace
Lees ook:Workshop wijnkoelen
Lees ook:Alsace Smaakexperience
Lees ook:AlsaceAmbassadors!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>