Druivenplukken op Domaine de Marotte

Wil je druivenplukken dit jaar? Lees dan bijgaand bericht van Daan en Elvire van Dijkman goed!

“Ons domaine kent 28 ha druiven. Wij kiezen ervoor om alles met de hand te oogsten. Dit kan ook omdat we meerdere verschillende rassen telen die niet allemaal op hetzelfde moment rijp zijn.

Normaal gesproken oogsten we vanaf het eerste weekend van september en duurt de oogst ongeveer 4 à 5 weken. De start van de oogst hangt voornamelijk af van het weer in de zomer. Op dit moment hebben wij afspraken gemaakt met een agrarische school uit Nederland die ons komt helpen met de oogst tot zaterdag 17 september. Vanaf die datum zoeken wij dus nog mensen !

Wie zoeken wij?
Wij plukken het liefst met jonge, flexibele en enthousiaste mensen en geven de voorkeur aan plukkers die minimaal 1 week, maar liefst langer, kunnen meewerken.

We hebben daarvoor een equipe nodig van gemiddeld 20 mensen. Hiervan zijn er ongeveer 16 plukkers. Verder zijn er meestal twee mensen bezig met het aanvoeren van lege kratten en het afvoeren van volle kratten druiven. Twee mensen zijn verantwoordelijk voor de verwerking van de druiven in de cave. In een team kunnen werken en de oogst SAMEN binnenhalen vinden wij erg belangrijk.

Kost en inwoning
We hebben een vakantiehuis (gîte) waar we het eten zullen klaarmaken. We zullen samen werken, leven en samen eten. De gîte beslaat een gedeelte van de oude “mas” die op het domaine staat. De plukkers zullen in hun eigen tenten op een grasveld naast de gîte slapen. Verder zijn er natuurlijk sanitaire voorzieningen en een gemeenschappelijke leefkeuken met daarin alle nodige faciliteiten. Het weer hier is meestal zo goed dat we voornamelijk buiten leven. Dit houdt in dat we dan op de grote binnenplaats eten. De boodschappen zullen worden verzorgd. Er wordt gekookt maar we zullen gezamenlijk afwassen (er is een afwasmachine) en opruimen. Ook het schoonhouden van alles zullen we met elkaar doen. Voor dit alles zal een rooster worden opgehangen waarop ieders naam te vinden zal zijn. In de gîte is ook een wasmachine en een telefoon aanwezig. Er is een zwembad op het domaine waar iedereen gebruik van mag maken.

Waar je rekening mee moet houden?
- Ongewoon werk voor je rug. (de ervaring leert dat de eerste drie dagen zwaar zijn maar dat het daarna alleen maar makkelijker wordt).

- Je kleren worden onherstelbaar vies en stevige werkschoenen zijn wel wenselijk.

- Het weer is in die periode meestal mooi maar soms regent het. (dus mooi-weer-kleren, slecht-weer-kleren en regenpak mee),

- Vaker gehoord op Marotte: ” Het is hard werken maar absoluut de moeite waard!” ” Een onvergetelijke ervaring!”

EIGENLIJK MOET JE HET GEWOON EENS MEEGEMAAKT HEBBEN!

Heb je interesse om eens een druivenoogst mee te maken op Domaine de Marotte of wil je graag meer informatie? Stuur dan een reactie naar dit  e-mail adres: [email protected]

Als je vragen hebt, stel die vooral.

Vriendelijke wijngroeten,

Daan en Elvire van Dijkman

Domaine de Marotte

Lees ook:Domaine de Marotte officieel bio
Lees ook:Domaine de Marotte bezoekt Nederland
Lees ook:Druiven plukken 2
Lees ook:Net gesurfd: Met haar neus in de druiven
Lees ook:Goede oogst 2007 in Pay ‘dOc

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Druivenplukken op Domaine de Marotte

 1. Patricia Egas

  Hallo.Wil heel graag solliciteren om druiven te komen plukken.
  Probeerde net een mailtje daartoe te sturen maar microsoft vond eerst mijn wachtwoord te lang en daarna bestond ijn adres ineens niet meer.
  Mocht u interesse hebben in een vrouw die erg hard kan en wil werken,mijn telefoonnummer is 06-22294937.
  Met vriendelije groet,
  P. Egas

    /   Reply  / 
 2. Jelle hakvoort

  Ben in oktober vrij

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>