Hagelschade in de Côte Chalonnaise

Wij hebben afgelopen weken heel wat regen gehad, maar vorige week sloeg in de Côte Chalonnaise ook de hagel toe! Op een locale website vond ik een aantal heftige foto’s met de verwoesting van de wijngaarden.

In Rully bijvoorbeeld viel op 12 juli tussen 20.00 en 23.00 uur 30 tot 40 millimeter neerslag. Van die neerslag was een groot deel hagel. De schade was enorm, zeker nu de oogst al zeer nabij is. Financiële schade kan oplopen tot tienduizenden euro’s per hectare. Helaas zijn lang niet alle wijnboeren meer verzekerd.

Lees meer en bekijk meer foto’s hier

Lees ook:Bourgogne 2011: goed maar niet groot
Lees ook:Verslag uit de wijngaard: Juli in Frankrijk
Lees ook:Hagel treft Medoc
Lees ook:Champagneboer mag 20% meer oogsten dit jaar
Lees ook:Oogstbericht 2006: Argentinie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>