Handboek Bourgogneliefhebber deel II verschenen

Van de hand van Gert Crum is vorige maand deel twee in de serie Handboek voor de Bourgogneliefhebber verschenen. Dit deel in een serie van drie is gewijd aan de Chalonnais en de Mâconnais. Deel 1, over de Côte d’Or, verscheen een jaar geleden. Deel 3, over Chablis en Auxerrois/Vézelay staat gepland voor 2012.

De Chalonnais en Mâconnais liggen zuidelijk van Beaune, en er komt zowel witte als rode wijn vandaan. Net als de wijnen van de beroemdere bovenburen zijn die gemaakt van chardonnay voor wit en pinot noir voor rood. Hectares aligoté komen ook nog voor, evenals wat gamay hier en daar. Net als in het vorige boek behandeld Crum de streek zowel uit toeristisch als uit vineus oogpunt. Goede producenten, mooie dorpen, lekkere restaurants en rustige overnachtingsadresjes, ze staan er allemaal in. Het boek heeft een handzaam formaat (11,5 x 16,5 cm) en is geheel in kleur uitgevoerd. En, niet onbelangrijk, het is up-to-date! Het nieuwe Caveau Divin in Mercurey, dat eerder dit jaar openging, staat erin bijvoorbeeld.

Het boekje wordt over een paar weken door mij in de streek uitgetest en dan besproken op Wijnkronieken.

Gert Crum, Handboek voor de Bourgogneliefhebber Deel II, Chalonnais en Mâconnais, 128 p., hardcover, isbn 978 90 6109 1646, prijs € 9,90, Uitgeverij Bekking & Blitz

Lees ook:Nicolaas Klei als dwarsligger
Lees ook:Climats van Bourgogne op de werelderfgoedlijst?
Lees ook:En nog een boek over Champagne
Lees ook:Wijnagenda’s 2012
Lees ook:Film oogst 2011 Mâconnais

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>