Primeur: Beaujolais op iPad en iPhone

Decennia geleden ontketenden de wijnboeren uit de Beaujolais een wereldwijde rage met hun Primeurwijn. Nu lopen de Beaujolaisboeren voorop bij het gebruik van nieuwe technologie. De Beaujolais is sinds kort het eerste Franse wijngebied met een eigen iPad magazine. Begin deze zomer werd ook een iPphone applicatie gelanceerd met de Beaujolais-wijnroute.

iPad magazine
Het iPad magazine staat boordevol wijnroutes, bijzondere wijnmakers, wijngaardwandelingen, logeeradresjes midden in de wijngaard en toeristische informatie. Bij een bezoek aan de streek vertelt het interactieve magazine steeds wat er allemaal in de buurt te zien, doen en proeven is. Zo rijdt de wijntoerist nooit meer een bijzondere wijnmaker of wijngaard voorbij! Het iPad magazine is gratis te downloaden in de App Store en de inhoud wordt regelmatig geupdate.

Eerste GPS wijnroute
Ook in 2010 waren de Beaujolais boeren hun tijd al ver vooruit met de lancering van een GPS wijnroute. De Beaujolais was daarmee het eerste Franse wijngebied met een wijnroute geschikt voor een navigatiesysteem. De route is inmiddels al meer dan 100.000 keer gedownload van www.beaujolais.com. Naast de GPS indicaties voor de wijnroute omvat het systeem een gedetailleerde kaart van het gebied en een audiotour. De tour kan gratis worden gedownload en opgeslagen, zodat deze onderweg via MP3 speler of CD beluisterd kan worden. De GPS tour kan worden overgezet op een navigatiesysteem van het type Garmin. Sinds het begin van deze zomer is de route ook beschikbaar als iPhone app.

Groot publiek bereiken
Jean Bourjade, directeur van Inter Beaujolais: “We willen zoveel mogelijk mensen vertellen over alle troeven van ons mooie wijngebied: onze wijnen, gastronomie, Bistrots Beaujolais, prachtige landschap, ontelbare kastelen en eeuwenoude historie. Als er nieuwe technologische mogelijkheden zijn om dit verhaal te vertellen, investeren we daar graag in.”

www.beaujolais.com

http://www.apple.com/itunes

[Persbericht]

Lees ook:Bijzondere wijnroute Amersfoort
Lees ook:Perswijn brengt e-magazine over Beaujolais
Lees ook:Lyon en Beaujolais in het Amsterdamse Westerpark
Lees ook:Beaujolaiswijnen
Lees ook:Veluwse wijnroute weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>