Nieuw wijnboek: wijn in het spoor van de Tour de France

Dit weekend verschijnt een leuk boek voor wielerfanaten, francofielen en wijnliefhebbers: De Ronde van Frankrijk à la carte. Lekker eten, drinken en genieten in het spoor van de Tour de France, van de Vlaamse wijnjournalist Alain Bloeykens.

Geen enkel sportevenement spreekt zo tot de verbeelding als De Ronde van Frankrijk. Dat heeft met veel meer te maken dan alleen maar het wielrennen. De Tour, dat is Frankrijk op zijn best: de prachtige natuur, de rijke cultuur, de zonovergoten landschappen en last but not least, culinair genieten.

Voor De Ronde van Frankrijk à la carte trok wijnrecensent Alain Bloeykens naar het land van de Tour en ging hij op zoek naar het lekkerste wat de verschillende départements te bieden hebben. De auteur volgt de etappes van de Tour 2011 en schrijft met passie over lekker eten en drinken, authentieke wijnboeren, heerlijke streekproducten, charmante B&B’s, toeristische bezienswaardigheden en nog veel meer.

Elk adres in het boek is persoonlijk bezocht én goedgekeurd door Alain Bloeykens. De Ronde van Frankrijk à la carte is de ideale reisgids ter plaatse, maar ook een klassieker voor thuis.

Vanaf 2 juli in de (Belgische) boekwinkels, ongetwijfeld ook online te vinden, uitgever Linkeroeveruitgevers, ISBN 9789057204159, prijs € 19,95 (paperback). En binnenkort een bespreking op Wijnkronieken.nl

Lees ook:Bubbels aan Zee
Lees ook:Binnenkort in Nederland: Finse ciders
Lees ook:Boek: een Nederlandse Bourgondier in 350 pagina’s
Lees ook:Nederlands kwartet naar een Belgische Proeverij met Duitse wijnen
Lees ook:Wijn volgens Alain Coninx,

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuw wijnboek: wijn in het spoor van de Tour de France

 1. Edith Dourleijn

  Oh, als echte fan van DE Tour wil ik dit boek ook!!

    /   Reply  / 
 2. Mariella Beukers Auteur

  Vraag een recensie-exemplaar aan bij de uitgever! ;-)

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Binnenkort in Nederland: Finse ciders | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>