Beaujolais: Beaujoliscious [Persbericht]

Wordt er zomers weer voorspeld? Zet de Beaujolais koel! Beaujolais is Beaujoliscious deze zomer.  Veel rode Beaujolais is licht gekoeld – op een graad of vijftien, zestien – op zijn lekkerst, en frist je mond steeds lekker op met frisse zuren. Met ook nog bescheiden alcohol en uitbundig fruit is Beaujolais perfect voor de zomer.

Beaujoliscious borrelen
Heb je zin in iets lichtvoetigs? Op het terras, aan het strand, op de boot of als aperitief? Een ongecompliceerde ‘gewone’ Beaujolais is dan perfect: volop rood fruit, lekker sappig en fris, zacht en toegankelijk van smaak. Gouleyant zeggen de Fransen dan: gulzigmakend!

Beaujoliscious tafelen
Beaujolais is niet te zwaar, maar lekker verteerbaar. De rode wijnen hebben veel smaak, blijven altijd speels en levendig, en zullen een gerecht niet snel overheersen. Perfect bij de lichte, zomerse keuken: salade, vis, charcuterie, paté, kalfsvlees, gevogelte, kaas… er zijn eindeloos veel mogelijkheden. De ware gastronomische toppers vind je onder de Beaujolais Crus: de mooiste wijnen van de streek. Afkomstig uit tien dorpen waar de bodem het beste in de Gamay druif naar boven brengt: Saint-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnié, Brouilly en Côte de Brouilly. De Crus variëren van intens fruitig en soepel, tot subtiel en complex. Op zoek naar mooie wijn-spijs combinaties met Beaujolais? Kijk op www.beaujolais.com voor 1001 lekkere recepten met wijnadvies.

Blanc & rosé
Is er nog meer coole Beaujolais? Ja, want van de rode Gamay wordt ook lichte, levendige Beaujolais Rosé gemaakt. En er bestaat zelfs Beaujolais Blanc! Een zeldzame parel, want er is maar een beperkt aantal hectare in de noordelijke Beaujolais beplant met de witte Chardonnay druif. Vooruit, omdat deze zo zeldzaam is een paar tips: de biodynamische Château de Lavernette – Les Vignes de la Roche van de Nederlandse Anke de Boissieu en haar familie (www.egrappe.nl); de Château du Chatelard: al jaren een topper bij Wijnhandel J.P. Alsem (www.alsem.nl) en de Domaine des Terres Dorées: van de befaamde wijnmaker Jean-Paul Brun (www.sauterwijnen.nl).

Lees ook:Le Beaujolais est arrivé!
Lees ook:Moulin-à-Vent met Nederlandse wieken
Lees ook:Grenache en muscat
Lees ook:Het Beaujolais van de Crus & Climats: retour van het terroir
Lees ook:Druivenrassen: Gamay

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>