Vivre!: boek over het wijnboerenbestaan

Droom je er ook wel eens van? Een nieuw leven beginnen als wijnboer(in) en leven op een een wijndomein in Frankrijk?  Diverse Nederlanders maakten die droom waar, maar het is lang niet altijd zo rooskleurig als het lijkt, dat wijnboerenbestaan. We kunnen niet allemaal met big smile en alpinopet door het leven ….

In Vivre! Nederlandse wijnboeren in Frankrijk, uitgegeven door De Boekenmakers, worden bijna 50 wijnproducenten van Nederlandse komaf geportretteerd. Bekende, zoals Eric Albada Jelgersma van Château Giscours en Château du Tertre, tot (nu nog) niet zo bekende, zoals mijn kennissen Roelof en Marlon van Domaine la Monette. Van kinderen die al in de vijftiger jaren met hun ouders naar Frankrijk zijn getrokken, tot hedendaagse zoekenden naar een ander, beter leven …

In vlot geschreven portretten wordt duidelijk wat de landverhuizers drijft en of zij vonden wat ze zochten. De verhalen worden omlijst door leuke wijnroutes, (wijn)toeristische tips, en tips voor hotels, chambres d’hotes en restaurants.

Vivre! wordt op deze manier naast een heerlijk lees- en bladerboek ook een handige gids voor bezoekjes aan een wijnregio.  Naast een onderhoudende inhoud heeft het boek ook een prettige vormgeving, met nuttige kaartjes, illustratieve foto’s en diverse lijstjes achterin. Een Frankrijk-liefhebber die van wijn houdt kan niet zonder dit boek.

Ger Bouten, Vivre! Nederlandse wijnboeren in Frankrijk, De Boekenmakers, isbn  978 90 77 740729, prijs € 22,95

Lees ook:Verschenen: Het Domein, over het leven op Mas des Dames
Lees ook:Een nieuwe Ilja Gort op de plank
Lees ook:Vivre in de binnentuin van Paushuize
Lees ook:Win het boek Vivre!
Lees ook:Carrefour verkoopt wijn van Belgische wijnmakers in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vivre!: boek over het wijnboerenbestaan

  1. Pingback: Win het boek Vivre! | Wijn

  2. Pingback: Carrefour verkoopt wijn van Belgische wijnmakers in Frankrijk | Wijn

  3. Pingback: Verschenen: Het Domein, over het leven op Mas des Dames | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>