Wijnbars in Parijs

Het tijdschrift En France, uiteraard voor Frankrijk-liefhebbers, heeft een aardige website, maar daarom leuke artikelen. Een van die – recente – artikelen gaat over wijnbars in Parijs, die lekker ouderwetse. Ik kreeg helemaal zin ommiddelijk de Thalys naar Parijs te pakken, en aan zo’n zinken toog plaats te nemen.

Een kort citaat uit de inleiding: ‘[...] wat is er nog over van de oude glorie, van de zinken bar en de houten vaten? Wie in Parijs naar een wijnbar wil, moet even zoeken. Vele zijn verdwenen, andere sterk verouderd. [ ..] Maar er is hoop. Een nieuwe generatie ondernemers durft hedendaagse bar à vin op te zetten, al dan niet gekoppeld aan een restaurant, met veelal ‘natuurlijke’ wijnen op de kaart en kwalitatief aantrekkelijke borrelhapjes.’

Lees de rest van het leuke artikel van Frank Renout én de lijst met wijnbars op de site van En France.

Lees ook:De wijnbars van Parijs
Lees ook:Wij Drinken Wijn
Lees ook:Tempranillo kan je jaren bewaren!
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag…
Lees ook:Nieuwe website van The World of Fine Wine

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wijnbars in Parijs

 1. Ruud

  Ik kan er nog een heel mooi adresje aan toevoegen:

  Le Grain Noble aan de Rue Boutebrie in het 5e arrondissement van Parijs. In de winebar van de École de dégustation kun je voortreffelijke wijnen proeven in combinatie met heerlijke gerechten. de winebar is alleen door de week open van 18:00 tot 23:00u. Er komen veel mensen die werken in de Parijse wijnboetieks en er hun ervaringen uitleveren.

    /   Reply  / 
  1. Mariëlla

   Leuk, ga ik onthouden Ruud. Ik hoop snel weer eens in Parijs te zijn.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>