4 april: Pre-tasting Toques & Clochers

Op 16 en 17 april vindt in Limoux het jaarlijkse Toques & Clochers-festijn plaats. Wijnen worden geveild om de kosten van het onderhoud van de diverse klokkentorens in de streek te bekostigen. Vele Nederlandse wijnliefhebbers en -professionals hebben de bijzonder Chardonnay-wijnen die ter ere van het festival geproduceerd worden inmiddels in de armen gesloten. Vorig jaar werd er door wijnschrijver Cuno van ‘t Hoff zelfs een vat gekocht names een grote groep Twitterfans!

Ongetwijfeld zal er dit jaar weer een ruime delegatie afreizen naar Zuid-Frankrijk om deel te nemen aan de feestelijkheden, te genieten van de regionale gastronomie en tijdens de grote veiling te bieden op vaten wijn. Nederlandse organisator en initiator van het geheel is Bacchantes Wijnimport.

Zoals gebruikelijk zal Jan van Lissum, bekend van het tijdschrift Proefschrift, voorafgaand aan de veiling een proeverij van de meest interessante veilingwijnen leiden, waarbij de huisstijlen en de 4 verschillende terroirs in de regio worden uitgelicht. Nieuw dit jaar is – op veler verzoek – een pre-tasting in Nederland, voor degenen die er op 16-17 april niet bij kunnen zijn, maar wel overwegen te (laten) bieden op een vat. De pre-tasting vindt plaats op 4 april, van 14.00 tot 18.00 uur. Locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden via Bacchantes Wijnimport, tel. 0182-525269, [email protected] of [email protected]

Lees ook:Toques et Clochers – Limoux – en heel veel vaten wijn
Lees ook:Wijnveiling in Antwerpen
Lees ook:Topkoks en wijnhandel verzorgen benefietconcert voor Japan
Lees ook:Bijzondere wijn- en kookdemo
Lees ook:Maandag 9 april wijnveiling in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>