Bordeaux 2008 campagne volgwaardig

Begin deze maand konden pers en handel proeven van de nieuwe Bordeaux-oogst. En dat viel niet tegen. Het gaat niet om een superjaar à la 2005, maar het is wel een goed jaar. Hierover is links en rechts al heel wat geschreven.

Wat nu ‘hot’ is is het uitkomen van de prijzen van de châteaux. En ondanks de kwaliteit van het jaar (beter dan het voorgaande 2007) liggen deze prijzen lager. De grootste prijsdalingen komen van de grootste châteaux: hun prijzen lagen ook erg hoog dus daar kon wat af. Château Latour zette de toon met een daling van 45%, koploper werd Mouton-Rothschild met een daling van liefst 50%. Dit alles zette een ingeslapen markt (te hoge prijzen, moeilijke tijden) weer enigszins in beweging.

Dit gebeurde allemaal in een spectaculaire eerste primeur-week. We hebben zojuist de 2e week afgesloten en die was helaas toch iets minder spannend, met ook châteaux waarvan de prijzen maar flauwtjes daalden. Maar het blijft een campagne die het waard is om te volgen, en er moeten nog een paar grote jongens uitkomen… misschien vandaag nog, of misschien wachten ze nog liever nog even op de punten van Robert Parker.

Voor wie niets wil missen houd Bordoverview (dagelijks geupdate) en Bordoverview Blog in de gaten!

Lees ook:Get it over with!
Lees ook:Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Bordeaux-oogst?
Lees ook:Oogstbericht Italië: Oogst 2006 groter dan die van 2005
Lees ook:Prijzen Bordeaux 2006 zullen flink lager worden dan 2005
Lees ook:Proefnotities Bordeaux 2006

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bordeaux 2008 campagne volgwaardig

  1. Franse wijn

    Bordeaux 2010 wordt ook binnen zeer korte tijd gebotteld en de verwachtingen zijn, net als de 2009 zeer hoog, beter dan de bordeaux 2008. Meer informatie over bordeaux 2010 vind je op http://www.bordeaux2010.nl.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>