Vreemde oogst in Beaujolais

De oogst 2007 in de Beaujolais wordt door producenten in de streek omschreven als een van de meest ongebruikelijke in jaren. De pluk begon dit jaar vroeg, begin september, ondanks periodes met koel weer en veel neerslag. Ook hier was in april een beslissende voorsprong op het normale groeiverloop opgebouwd. Wel is de kwaliteit nogal wisselend, afhankelijk van de hoeveelheid plaatselijke neerslag. Het vroege tijdstip van de pluk is geen uitzondering, maar past binnen de ontwikkeling van de afgelopen jaren. Oogsten in de Beaujolais kijken structureel steeds vroeger plaats te vinden. Werd voor 1970 pas eind september, begin oktober geplukt, tegenwoordig gebeurt dat vrijwel altijd al in de eerste helft van september. Voor producenten van Beaujolais Niveau zou dat een voordeel moeten betekenen, zij het dat type wijn al jaren op zijn retour is.

Bron: Productschap 

Lees ook:Vroege oogst door mooie weer
Lees ook:Oogst in de Alsace in 2013
Lees ook:2013 is een geweldig Roussillonjaar!
Lees ook:Oogstjaar 2012 in de Alsace
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 5: September in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vreemde oogst in Beaujolais

  1. Marc

    U schrijft dat in september veel neerslag viel in Beaujolais. Ik wil dit tegenspreken. Dat september behoorlijk koel was, is juist. Maar er viel nauwelijks neerslag. Alleen op het einde van de maand kwamen enkele regenbuien opzetten. De oogstmaand voor de gamay was mooi.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>