Protest in Margaux heeft geholpen

De mannen hebben zwaar geprotesteerd! En met suc6, want de snelweg door de Margaux komt er toch niet…

Tot grote opluchting van heel wat wijngaardbezitters heeft een rechtbank in Bordeaux een juridisch stokje gestoken voor de grote plannen inzake Le Grand Contournement. De bewuste plannen voorzagen in de aanleg van omleidingsweg die met een grote boog langs de westkant van de stad zou moeten gaan lopen om de huidige ringweg, de zogeheten Rocade, te ontlasten. De tamelijk megalomane plannen zorgden voor veel onrust, aangezien het voorgestelde tracé grote schade dreigde te zullen richten in appellations als Côtes de Blaye, Côtes de Bourg en Margaux. De Franse regering heeft nog wel de mogelijkheid om tegen het vonnis in beroep te gaan.

Lees ook:Snelweg door Ribera del Duero?
Lees ook:De wijnkelders van Château Margaux
Lees ook:Britse regering verkoopt dure wijnen
Lees ook:Australie gaat voor kwaliteit
Lees ook:Margaux in gevaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>