Vernieuwende Bretonse witte wijn of traditionele Loire ?

Bretonse witte wijn, tenminste dat vnden sympatisanten van Christophe and Philippe Chéneau met hun Breizh Gwin Gwen, dat in het Bretons "Bretonse witte wijn " betekent. De wijn wordt echter gemaakt in de Loire streek, en dit was reden voor de DGCCRF,de Franse instantie die zich bezig houdt met fraude ten opzichte van consumenten, om een zaak aan te spannen tegen de broers. Vlak voor het einde van het jaar werd de zaak echter geseponeerd. Lees hier verder voor het hele artikel. 

 

Lees ook:Wijnfraude bij Christies
Lees ook:89% van de wijnboeren in de Languedoc heeft financiele problemen
Lees ook:Ook herkomstbenamingsproblemen met Grüne Veltliner
Lees ook:Witte wijn ook goed voor je hart
Lees ook:In 2100 geen wijn meer uit Napa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>