De geheime wijnkelder van Jacques Chirac

In 1995 werd Jacques Chirac president van Frankrijk. In de jaren daarvoor was hij burgemeester van Parijs.

In dit tijd heeft hij een wijnkelder achter gelaten van bijna 500.000 euro. Allemaal uit de staatskas natuurlijk. Of stadskas.

De huidige burgemeester, Bertrand Delanoë is minder dorstig en gooit de hele lot deze herfst naar de veiling gaat. De kelders zitten namelijk in het gemeentehuis, het Hôtel de Ville, en het risico van breuk is te groot als de Seine overstroomd.

Tussen de 5000 flessen zitten verschillende 1e crus, zoals 1990 Château Pétrus, en bijna 200 flessen 1976 Krug Brut Champagne. Verder moeten er verschillende jaargangen inzitten van Domaine de la Romanée-Conti.

Chirac, die bekend staat als een bourgondier, heeft in zijn tijd ook nog veel gedronken. Het totaal aan belastinggeld dat hij aan wijn heeft uitgegeeven alleen al in de laatste 7 jaar als burgemeester moet meer dan 2 miljoen euro zijn. Delanoë heeft het drankbudget met 65 procent verminderd.

Lees ook:Flesje wijn voor 75.000 euro!
Lees ook:Romanée-Conti geveild voor recordbedrag
Lees ook:DRC geeft wijnen prijs van zes decennia
Lees ook:Wijn van Chirac te koop
Lees ook:Gratis wijn proeven op 12 november: wijnveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>