Wijnhoofdstad van Duitsland

Mainz en Rheinhessen liggen op slechts 3,5 uur met de auto van Amsterdam. En er is bijzonder veel te doen. Juist ook voor de wijntoerist!

In de wijnhoofdstad Mainz en in Rheinhessen, de grootste wijnregio van Duitsland, ontstaan de authentieke wijnen volgens traditioneel handwerk en met een onovertroffen veelvoud. Veel jonge, innovatieve wijnboeren werken er en zetten zich in voor de productie van topwijnen, waarbij ze een groot bewustzijn voor hun oorsprong en hun regio aan de dag leggen.

De passie waarmee de wijnbouwers in hun kelders werken, is te proeven in de typische regionale gerechten. Want ook de koks hebben een sterke verbondenheid met de regionale keuken en met de producten, die perfect harmoniëren met de wijnen uit de regio.

De prettigste manier om wijn uit Rheinhessen te ontdekken? Dat is een bezoek aan een van de vele vinotheken die het zegel ‘Rheinhessen AUSGEZEICHNET’ voeren. Hier krijgen gasten uitstekende wijnen geserveerd en ontvangen zij informatie en tips over de wijn zelf, over de mooiste uitstapjes en de beste locaties. Waarmee de vakantie al direct goed is begonnen!

Great Wine Capital – Wijnhoofdstad van Duitsland

Mainz en Rheinhessen – de hoofdstad van Rheinland-Pfalz en de grootste wijnregio van Duitsland – zijn sinds juni 2008 lid van het Great Wine Capitals Global Network (GWC). Dit netwerk verbindt internationaal toonaangevende wijnregio’s en hun hoofdsteden. Andere leden zijn bijvoorbeeld gerenommeerde namen als Bordeaux, Kaapstad – Cape Winelands, Florence, Mendoza, Porto, Bilbao – Rioja, San Francisco-Napa Valley, Christchurch – South Island en Valparaiso – Casablanca Valley.

Alle informatie is hier te vinden!

Lees ook:Bezoek de kleurrijke herfstvallei van Rheinhessen
Lees ook:Frankrijk heeft populairste vakantiewijnstreken van de wereld
Lees ook:Riesling – Rheinhessen
Lees ook:Marlbourough bestaat 40 jaar
Lees ook:Beste wijn toerisme plek in Zuid Afrika: Vergelegen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijnhoofdstad van Duitsland

  1. Henk Schoonebroek

    Je zou het niet zeggen, maar Duitse wijnen zijn heerlijk. Ik heb onlangs een flesje uit Rheinessen besteld en er erg van genoten. Hij was lekker bloemig en zoet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>