Prachtige rode wijnen net over de grens

De beste Duitse Spätburgunders, je weet wel –pinot noir- zijn door het team van Marcus Hofschuster in Duitsland op de proeftafel gezet. Hofschuster staat bekend als een topexpert  en samen met zijn team als zeer ervaren.

De Duitse rode wijnen doen het de laatste jaren steeds beter “in de markt” en wie ze regelmatig proeft, zal kunnen beamen dat er veel bijzonder mooie tussen zitten. Nog steeds zijn er wijnmakers die helaas alleen overmatige alcoholische, verhoute wijnbommetjes kunnen maken, maar de ‘jonge honden’ gaan momenteel voor krachtige, vooral verfijnde rode wijn, met een hoog elegantieniveau!

Wijnen die de betere Bourgondiërs echt kunnen battelen’. En altijd met behoud van hun eigen uitgesproken terroirkarakteristieken. Bourgogne papegaaien kent men hier niet! Het zijn innemende persoonlijkheden!

Men volgde de internationale puntenindeling. Waarbij goed, beter, best correspondeert met een bepaald puntenaantal. De punten die vergeven kunnen worden, zijn als volgt:

● 80 bis 84 Punkte: sehr gut
- zeer goed

● 85 bis 89 Punkte: ausgezeichnet – uitstekend

● 90 bis 94 Punkte: hervorragend – voortreffelijk

● 95 bis 99 Punkte: groß
 – groots

● 100 Punkte: einzigartig – uniek

Nog altijd is het leuk om te zien dat uit dat noordelijke stukje Duitsland: de Ahr, zoveel mooie rode wijnen komen. Je verwacht het niet. Maar als je eenmaal in het Ahrdal geweest bent, dan is het direct duidelijk. Het prachtige pittoresque dal met de ‘steile Weinbergen’ heeft een uitmuntende ligging voor de rode wijnstokken.  Om maar enkele voorbeelden te noemen uit de proeverij 2009 – hierbij opmerkend, dat alle wijnen die ik weg heb gelaten uit de andere ‘Anbaugebiete’ ook onder de 94 punten bleven, met uizondering van twee wijnen van Fürst, Franken en één van Salwey, Baden.

Jahrgang 2009 / Vintage 2009

93+Neuenahr Sonnenberg GG, Meyer-Näkel, Ahr 93 Ahrweiler Rosenthal GG, Stodden, Ahr

92+ Walporzheim Kräuterberg GG, Meyer-Näkel, Ahr
92+ “Wildenstein R”, Huber, Baden
92 “Lange Goldkapsel”, Stodden, Ahr

92 Neuenahr Sonnenberg GG, Kreuzberg, Ahr
 
92 Ahrweiler Rosenthal GG, Adeneuer, Ahr
 
 
91+ Mayschoss Mönchberg GG, Deutzerhof, Ahr
 
91 Dernau Pfarrwingert GG, Meyer-Näkel, Ahr
 
91 Neuenahr Sonnenberg GG, Stodden, Ahr
91 Walporzheim Kräuterberg GG, Adeneuer, Ahr

 

Stel dat u nu tijd heeft in het derde weekeinde van januari: op 19 januari is in Bad Neuenahr het Gourmet & Wein Gala!

Lees ook:Unieke Frans/Duite wijn
Lees ook:Duitse wijnen in de prijzen!
Lees ook:Nu ook eiksnippers in Duitsland
Lees ook:Een sprookjesachtig “Wijndal aan de Ahr”
Lees ook:Voorlichting over bio in de wijngaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>