Een sprookjesachtig “Wijndal aan de Ahr”

Het Ahrdal,

Volgende week een paar dagen naar het Ahrdal! Ik verheug me erop.  Niet voor het eerst, maar het blijft daar wonderbaarlijk bijzonder mooi.  Het dal met de glooiende heuvels, de rotswanden, donkere bossen en steile wijngaarden heeft zoveel afwisselend landschap dat je niet uitgekeken raakt.

Direct voor de poorten van Bonn en Köln gelegen, zonnig en aantrekkelijk voor natuurliefhebbers, cultuurminnaars en niet in het minst voor wijnliefhebbers!  De Ahr, de wilde dochter van de Rijn wordt zij wel genoemd. Het is hier goed toeven.

 

Ingebed in dit eigenaardige landschap en omgeven  met wijngaarden, bevindt zich hier  Bad Neuenahr-Ahrweiler. Een stad met 2 centra die samen nieuw en oud verbinden.

Romantische vakwerkhuizen worden door een authentieke middeleeuwse dikke stenen muur omgeven, terwijl in Bad Neuenahr het Kurort en het Casino juist op de voorgrond staan.
Kelten, Romeinen en Germanen  waarden hier rond. Bijzonder is het vakwerkhuisje uit 1621 waar alles pracht en praal is. Ga je hier alles bezichtigen, wat overigens werkelijk de moeite waard is, ga dan onder de hoede van een ervaren gids!
Zodat je ook echt de kleinste details meepakt.
Bad Neuenahr is dus beroemd vanwege de Kurbaden, het wondermooie badhuis en het prachtige park. Notabene uitgeoepen tot het mooiste park van Rheinland Pfalz.

Midden door het dorpje loopt de rivier en vind je de wereldberoemde Apollinaris bron.  De Romeinen erkenden in hun tijd al de kracht van de heilzame bronnen.  De bezoekers van het Ahrdal komen echter niet alleen voor de bronnen, maar  ook voor de buitengewoon lekkere wijnen en het  adembenemende landschap.

De Romeinen waren ook de eerste die het Ahrdal als wijnbouwgebied op waarde wisten te schatten. Op dit moment  is het Ahrdal één van de beste Rotwein gebieden van Duitsland. Met name gaat het hier om de Spätburgunder. De wijnboeren van de Ahr behoren tot de top van Duitse wijnmakers, die dit Madurodam onder de wijnstreken tot een schatkamer  van wijnen hebben gemaakt.  Overal worden de gasten hier gastvrij ontvangen. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel.

Langs de Ahr vind je talloze uitstekende B&B, Gasthöfe en hotels.

Meer informatie over het sprookjesachtige Ahrtal vind je in ieder geval bij  Ahrtal-Tourismus. 

 

 

Lees ook:Prachtige rode wijnen net over de grens
Lees ook:Voor een weekenduitstapje in de wijnbergen naar de Ahr
Lees ook:Een wijnreis naar Duitsland
Lees ook:In het spoor van de mysterieuze Moezel
Lees ook:26-28 september zijn de Nederlandse wijnfeesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>