Voor een weekenduitstapje in de wijnbergen naar de Ahr

Wil je eens op wijnreis, maar niet zover van Nederland weg? Dan is het Ahrdal beslist een aanrader. Zowel voor de wat ouderen onder ons als ook voor de gezinnen met kleine kinderen een prettig zonnig uitstapje.
De Ahr ligt het meest noorderlijk van alle wijnbouwgebieden van Duitsland. Als wijnbouwgebied is het klein, overzichtelijk maar de hellingen zijn ook hier bar steil.

Wat is hun ‘core business’ , je zou zeggen ongetwijfeld witte wijn van de Riesling bijvoorbeeld. Ah, dat wordt er zeker verbouwd, maar het meest beroemd en geroemd zijn toch de rode wijnen. Best krachtige rode wijn. Waar de Spätburgunder de hoofdrol  speelt. De wijnen zijn echt spannend. Er zijn zelfs wijnboeren die ze op ‘barrique’ opvoeden, zoals dat zo mooi heet, waardoor ze de onmiskenbare houtopvoeding in het glas weerspiegelen.

De wijnen worden mede zo mooi door het terroir van de Ahr. Het milde klimaat in het zeer beschutte Ahrdal in combinatie met  de vulkanische en leisteen bodems zorgt voor kracht en finesse. Meer over dit prachtige gebiedje vind je  op de website Wijnland-Duitsland.

 

Lees ook:Een sprookjesachtig “Wijndal aan de Ahr”
Lees ook:Van stoofpeertjes, rode wijn en wild
Lees ook:Het bijzondere Ahrtal -woord en beeld-
Lees ook:Wijngaarden in Limburg
Lees ook:Een wijnreis naar Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>