Druiven voor Eiswein geoogst

In Duitsland zijn gisteren de eerste druiven geoogst voor Eiswein. In de nacht van maandag op dinsdag trokken de plukkers er in Franken en Baden op uit om de bevroren druiven binnen te halen, benodigd voor één van de kostbaarste soorten wijn. Elders in Duitsland was de vorst nog niet diep genoeg om te mogen gaan oogsten: voor Eiswein moet het minimaal 8 graden vriezen. Bovendien moeten de druiven in bevroren toestand worden geperst. De kans dat het een goed Eiswein-jaar wordt, is inmiddels miniem. De voorspellingen voor de komende dagen duiden niet op stevige vorst!

Bron en bron foto

Lees ook:Wat is Eiswein?
Lees ook:Eiswein en Tarte Tatin
Lees ook:Speculeren met druiven
Lees ook:Wat is ijswijn?
Lees ook:Druiven oogsten in een warme maand

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Druiven voor Eiswein geoogst

  1. Marja van Beek

    Zeker! dank je wel voor de tip. Ik ga er mee aan de slag voor een wat promintentere plaats!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>