Duitsers willen Reinheitsgebot voor wijn

In de wijnwereld verschuiven langzaam maar zeker de grenzen. Zo was het enkele jaren geleden in Europa nog ondenkbaar om anders dan met houten fusten een vanille- of houtsmaak in de wijn te verkrijgen, maar tegenwoordig worden ook de uit de nieuwe wijnlanden overgewaaide houten chips toegestaan. Deze houten chips worden al heel lang gebruikt in nieuwe wijnlanden, en zo zijn er wel meer zaken te vinden die nog niet in Europa mogen, maar in nieuwe wijnlanden wel. Ook werden dit jaar op de grote Europese wijnbeurzen weer een veelheid aan noviteiten als wijn met toegevoegde smaken als aardbeien, bosbessen en citroen geprensenteerd.

In Duitsland wil de VDP ( Vereniging van Duitse Predikaatswijngoederen) daarom paal en perk stellen aan wat wel, en vooral ook wat niet als wijn door het leven mag gaan. Helaas is men er nog niet in geslaagd om harde afspraken te maken. Lees meer op de site van de VDP.

Lees ook:Wijnimport in Nederland neemt toe
Lees ook:EU ministers zijn het oneens
Lees ook:22 april Nieuwe Wereld wijnen in Noordwijk
Lees ook:Exclusieve champagne met fish and chips
Lees ook:Actiedagen ‘Ökologische Weinkultur’ in Duitsland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duitsers willen Reinheitsgebot voor wijn

  1. Ben

    Woordgrapje: Weinheitsgebot

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>