Brussels Airlines schenkt de beste wijn in Business Class

Tijdens een competitie van wijnen die wereldwijd door luchtvaartmaatschappijen worden geschonken, viel Brussels Airlines zopas flink in de prijzen. De maatschappij behaalde de eerste prijs in de categorie ‘beste wijnen in Business Class’. Ook in de categorie van beste champagnes was Brussels Airlines goed voor een top 3 plaats. 

Global Traveler bis het toonaangevende Amerikaanse reismagazine voor businesspassagiers. Elk jaar organiseert het blad een internationale ‘Wines on the Wing’ wijncompetitie.  De wijnen van luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld worden tijdens de competitie geproefd en gekeurd door een 28 koppige vakjury die bestaat uit someliers, wijnproducenten en eigenaars van wijnwinkels.

Het wijnaanbod dat Brussels Airlines in de Business Class van haar long haul vluchten ontkurkt werd door de jury bijzonder gesmaakt en kreeg de prestigieuze eerste prijs in de categorie ‘Best Overall International Business Class wines’. Ook in de categorie ‘champagnes’ viel Brussels Airlines met een derde plaats mooi in de prijzen.

Brussels Airlines doet voor haar wijnselectie beroep op Fiona Morisson, de enige vrouwelijke wijnexperte die in  België de titel ‘Master of Wine’ draagt. Deze internationale erkenning voor het wijnaanbod van Brussels Airlines is ook de kroon op het harde werk van het Brussels Airlines cateringteam onder leiding van Philip Mortier die zélf sommelier is en Fiona Morisson bijstaat. De wijnen die Brussels Airlines aan boord van haar lange afstandsvluchten naar Afrika en de US schenkt worden via het Brusselse Palais du Vin aangekocht en gekeurd tijdens proefsessies. Tijdens die proefsessies zoeken we een perfecte match met het culinaire aanbod”, legt Philippe Mortier uit.

In de selectie wordt altijd een wijn van een bekend Frans huis, een gereputeerde Wereldwijn en een ‘verassingswijn’ opgenomen. Als Belgische luchtvaartmaatschappij serveert Brussels Airlines trouwens ook enkele authentieke Belgische wijnen die door de passagiers fel gesmaakt worden.  Dit jaar staan op de Brussels Airlines wijnkaart ondermeer Les Vieux Murs, Pouilly-Fuissé 2009 (Frankrijk), Longridge Pinotage 2008 (Zuid-Afrika), Tenuta di Castiglioni 2008 Frescobaldi (Italië), Poujeaux 2007 (Frankrijk), Ken Forrester Chenin 2010 (Zuid-Afrika), Montes Alpha Syrah 2009 (Chili), Aldenyck PG 2010 (Belgie), Château Rochemorin 2006 Pessac-Léognan (Frankrijk), Kendall Jackson Zinfandel 2007 (USA), De Kluizen Cuvée 2009-2010 (België), Puclavec Gomila Nr 2 2010 (Macedonië).  Passagiers kunnen de wijnen ook aankopen en thuis laten bezorgen.

“Brussels Airlines investeert momenteel flink in een compleet vernieuwd langeafstandsproduct”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Erik Follet. “Dit jaar worden nieuwe Business- en Economy Class cabines geinstalleerd met ondermeer flat beds in Business Class, veel beenruimte en ergonomische zetels in Economy en de nagelnieuwste inflight- entertainmenttechnologie. Maar ook het op vlak van catering zitten we niet stil en kiezen we voor echte gastronomie en kwaliteit. De reacties van onze passagiers die van het nieuwe product genoten zijn uitermate positief.  De Global Traveler Best Overal Business Class Wines award is een zeer mooie erkenning en illustratie dat onze inspanningen zeer gesmaakt worden. Dit motiveert ons meer dan ooit.”

Bron: Brussels Airlines

 

Lees ook:Beste wijn in de lucht bij Qantas
Lees ook:Beste wijn bij Qantas
Lees ook:Nederlandse wijn aan boord bij KLM
Lees ook:Easyjet’s witte wijn de beste in de lucht
Lees ook:Britse bubbels in het vliegtuig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>