Versoepelde wijnregels in Maryland USA

Het wordt voor Amerikanen steeds een beetje makkelijker wijn te kopen. Afgelopen zaterdag nam de Senaat van de staat Maryland een voorstel aan dat aan wijnproducenten toestaat om wijn direct naar hun particuliere klanten te verzenden. De wetgeving zal naar verwachting vanaf 1 juli in effect zijn.

Na jaren van discussie sluit Maryland zich aan bij 37 andere staten en het District Columbia die dit al toestaan. Wineries moeten een jaarlijkse soms van $ 200 betalen om naar inwoners van Maryland te mogen verzenden. Inwoners van de staat mogen maximaal 18 dozen (van 12 neem ik aan…) ontvangen. Wijnhandels mogen niet direct aan inwoners van Maryland verzenden. Dit is overigens slechts in een 12-tal staten toegestaan.

Bron

Lees ook:Canadese Winery verliest VQA-status vanwege bag-in-box
Lees ook:Aan de andere kant van de wijnplas
Lees ook:VS grootste afzetmarkt voor wijn
Lees ook:Streekmarkt voor Rotterdam: Moes District
Lees ook:Amerikaanse onderscheiding voor Nederlandse auteur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>