Constellation Brands rapporteert 5% groei naar meer dan een miljard dollar

Het grootste wijnbedrijf ter wereld rapporteert over 2005 nu meer dan een miljard dollar omzet! Jemig wat een groot bedrijf…

De omzet groeide 5%. De winst van de wijndivisie groeide met 6%. Het gaat goed met ze dus!

Eerder rapporteerden wij al over Constellation, die onder andere de Robert Mondavi wijngaarden heeft.

Constellation Brands, the world’s largest wine producer, has recorded $1.2 billion in net sales, up 5% on the previous year, following a strong performance in the US market.

The New York-based beverage company’s positive results in the first quarter ending May 31 were boosted by an 18% increase in imported beer sales, and the sustained double-digit sales growth of branded wine for North America that fuelled an overall 6% increase in branded wine sales.

The company, which has a portfolio of over 200 brands across the wine, imported beer and spirits categories, said the increase in imported beers sales is largely down to volume growth across Constellation’s Mexican beer portfolio.

Commenting on the group’s positive results, Richard Sands, Constellation Brands chairman and chief executive officer said: "The import and craft beer businesses continue to be industry growth drivers in the US?. We have the right brands, in the right market, at the right time to maximize future growth potential."

Net sales of branded wine for Europe and for Australia/New Zealand declined in the first quarter, but Constellation claimed it is leveraging its strong leadership position in these markets to grow market share over the long-term and is focusing on opportunities to maximize profitability.

Lees ook:Goed jaar voor Constellation
Lees ook:Constellation groeit met meer dan 20%
Lees ook:Verkoop van betere wijn via supermarkt groeit
Lees ook:Private labels zoals die van AH worden 50% van de markt
Lees ook:De best verkopende wijnen in restaurants

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>