Rubriek: Klassiekers

Niets leukers dan onder vrienden te zijn

 Na uitstellen en nog eens verschuiven, ja want iedereen is druk, is er gisterenavond toch weer een perfecte “hapjesapje”! Hapjesapje is de uitdrukking die, in de diverse eetclubjes waar wij ons in gewurmd hebben, sommige zelf opgericht of bedacht, synoniem is voor een avond met vrienden eten en kletsen met wat mooie wijnen erbij. Er

Lees verder...

3-4 juni, Zwolle: groots gastronomisch festijn voor professionals

Zondag 3 juni: Nederlands Wine & Food Festival   Zwolle wordt voor twee dagen de gastronomische hoofdstad van Nederland. Gelijktijdig met de eerste editie van Chefs Revolution organiseert The Wine & Food Association op 3 juni de volgende activiteiten: – 29e Grand Prix Saint Hubert: de ultieme blindproefwedstrijd voor teams. Klik  hier  voor deelname.

Lees verder...

Wijnhandel Gommers sponsort perfecte Bordeauxwijnen

Inmiddels dus vol  in de Bordeaux gedoken!  De Left Bank van de Bordeaux houdt me de komende dagen geheel in zijn greep.  Een buitenkansje, met het oog op het volgende Magister Vini examen de rode Bordeaux,  in dit geval specifiek Médoc, nog eens uiterst goed onder de loep te kunnen nemen en vol door te

Lees verder...

Puntenwaarderingssystemen voor wijn

Magister Vini in opleiding Wat een gedoe zeg, dat opleidingstraject voor Magister Vini, meine Güte, (net terug uit Duitsland ). Niet dat ik kan zeggen dat het vervelend is, of saai, of vreselijk, helemaal niet! Integendeel, ik vind het zeer plezierig in dit mannenwereldje, waar ik, hoewel dat natuurlijk wel zo lijkt, niet de enige

Lees verder...

Restaurant Noma opnieuw de top

Hoe bijzonder moet dit zijn voor de toch nog altijd jonge René Redzepi (34).  Voor de derde achtereenvolgende keer is zijn restaurant Noma in de Deense hoofdstad Kopenhagen uitgeroepen tot het beste ter wereld. In een wereldwijde verkiezing onder achthonderd topkoks, restauranthouders en culinair recensenten door het Brits Restaurant Magazine kwam de eetgelegenheid als winnaar

Lees verder...

Piper-Heidsieck on tour in Amsterdam

Het was weer een prachtige dag gisteren in Wijnland! Met als hoogtepunt echter de Champagnetasting van Piper-Heidsieck  in onze hoofdstad. Locatie Prinsengracht, in het recent geopende restaurant  “Everything on a stick”!  Een gedurfde naam voor deze startende ‘familie-onderneming’, waarin broer en zus en zwager gedriënlijk de honneurs waarnemen, zij het ieder op een eigen terrein.

Lees verder...

Presentatie Vino Nobile met topproducenten

Maandag 7 mei staan de Prins Hendrikzalen van het NH Barbizon Palace in Amsterdam in het teken van een van de oudste en bekendste wijnen van Italië: Vino Nobile di Montepulciano. Deze wijn uit het warme, droge zuiden van Toscane doet zijn naam eer aan. Al in de vroege middeleeuwen bezat hij een grote reputatie

Lees verder...

Sommelierwedstrijd bij Cordial eindigt met Trophee voor Jan Willem van der Hek

Van drie, naar twee naar nummer één! Dat overkwam Jan Willem van der Hek bij de Sommelierswedstrijd voor Neerlands beste Sommelier! Jan Willem die in het dagelijks leven zijn sommeliersvaardigheden in Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin tentoonspreidt, eindigde deze keer in Cordial – Oss voor Jaco van Hensbergen van het prestigieuze Parkheuvel in

Lees verder...

Op stap met Sara

Sarah, Sarai, Sara…. What’s in a name. De Sara’s vielen de afgelopen weken bij bosjes uit de bomen en ik rolde van de ene Sara naar de andere. De voorlopige laatste, daar gingen we gisteren mee op pad. Na een weekje van fikse voorbereiding, die de internationale grenzen niet schuwde, ging gisteren om (potverdrie) 6.00

Lees verder...

Landelijke wijnboerderij aan de rand van het dorp

Op een unieke prachtige locatie in het boerenlandschap aan de zuidkant van Soest lopen we even binnen, tussen de koeien door, bij de Wijnboerderij! Wat een rust, wat een ‘hotspot’ om hier in de luwte van de bomen rond het  polderlandschap je werk te mogen doen. Je wijnwerk wel te verstaan!

Lees verder...

Een bijzondere lunch in De Zwetheul

Zondag 18 maart vond het afscheid van mijnheer Louis Kat plaats, tevens het eerste evenement in het kader van 145 jaar Okhuysen. Voor dit bijzondere wijnevent kookte Cees Helder samen met Mario Ridder in het prestigieuze De Zwetheul de sterren van de hemel, één in een match met de door de familie Okhuysen uitgekozen wijnen

Lees verder...

Le Pin Pomerol 2009 scoort allerhoogste Parkerpunten

“Een mens verkoopt zijn kind niet”, zei de eigenaar van het prestigieuze Château Le Pin in 2004 over de Franse wijngaard die hij in 1979 had gekocht in de Pomerol. In het wijnmaken is  Jacques Thienpont nog steeds heel serieus. Zo maakte hij in 2003 liever geen wijn, dan een in zijn ogen mindere wijn.

Lees verder...

Genieten van wijnen op de Lage Vuursche

In mijn jeugd, lang geleden  woonde ik in het kleine dorpje Lage Vuursche. Verscholen in het bos, met een echt paleis om de hoek en een heuse prinses. Het waren mooie tijden. Ik denk er vaak aan terug. Sterker nog, ik kom er nog weleens voor een bezoek aan de bossen of een heerlijk dineetje

Lees verder...