Vinoloog van het jaar voor de tweede keer op een rij!

Dirk Vanhorenbeeck opnieuw vinoloog van het jaar

Dirk Vanhorenbeeck won op 7 oktober opnieuw de titel Vinoloog van het Jaar. Vorig jaar werd Dirk Vanhorenbeeck benoemd tot Vinoloog van het jaar 2013 en nu mag hij zich in 2014 ook nog zo noemen. De wedstrijd is een initiatief van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN).

Formulemanager Wijn bij Deli XL
Dirk Vanhorenbeeck is bij Deli XL formulemanager Wijn. Hiermee is hij verantwoordelijk voor alle inkoop van wijnen bij Deli XL. Hij blijft keer op keer de favoriet in deze wedstrijd voor vinologen. De laatste 10 jaar heeft Dirk Vanhorenbeeck constant de finale weten te behalen. In 2008 en in 2013 heeft hij de wedstrijd gewonnen en nu mag hij daar ook 2014 aan toevoegen.

De finale
Na drie landelijke voorrondes en een halve finale vond de uiteindelijke 18e finale plaats in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Hier speelden de acht beste wijnproevers van Nederland de wedstrijd. Een spannende strijd zoals elk jaar.

Opnieuw meegedaan
“Vorig jaar heb ik gezegd dat het mijn laatste jaar was dat ik mee zou doen aan deze wedstrijd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben weer mee gaan doen, omdat ik met Magister Vini ben gestart. Een opleiding op het allerhoogste niveau in de wijnbranche. Het proeven van wijnen op hoog niveau bleef hierdoor erg belangrijk en daar biedt deze competitie een goed platform voor.”

Prix de Prommery
Cees van Casteren had een lastige proeverij van verschillende wijnen samengesteld. De finalisten hadden hun tijd nodig om tot weloverwogen antwoorden te komen. De Prix de Prommery van hoofdsponsor Pommery Champagne werd uitgereikt door Cathy Moerdijk (Vinites) en Bernard Dengis (Pommery). “Het blijft een mooie competitie. Je staat toch met de beste acht Nederlandse vinologen wijn te proeven. Ik voelde wel wat gezonde spanning. Die competitie blijft mij uitdagen, hierdoor blijf ik scherp en dat heb ik nodig in dit vak”, aldus Dirk Vanhorenbeeck.

Persbericht.

Lees ook:Laatste kans om Vinoloog van het Jaar te worden
Lees ook:Word jij Vinoloog van het jaar?
Lees ook:Laatste kans in voorronden Vinoloog van het Jaar
Lees ook:Hans Meijs vinoloog van het jaar !
Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>