Brusselse Expo ontvangt Megavino

Wijnliefhebbers noteren alvast 18 tot 21 oktober e.k. in hun agenda want dan vindt de 15e editie van Megavino in Brussels Expo plaats. Een feesteditie dus en daar hoort uiteraard een speciaal gastland bij. En met Spanje hebben de organistoren alvast een ‘dikke vis’ weten te vangen. Spanje is immers niet alleen het grootste wijnland qua oppervlakte, het is bovendien de 3e grootste producent wereldwijd en ook bij ons zit de verkoop gevoelig in de lift.

Op Megavino pakt Spanje met een totaalconcept uit: alle regio’s zijn nagenoeg vertegenwoordigd maar er is bijzondere aandacht (met een aparte tasting bar) voor de cava of zeg maar dé bubbelhype in Vlaanderen, voor bodegas die zich gespecialiseerd hebben in wijntoerisme, leuke workshops rond wijn en gerecht in de tapasbar, en een ruime en fraai aangeklede degustatiezone waar de klok rond becommentarieerde proeverijen georganiseerd worden.

Daarnaast zijn opnieuw alle ‘vaste waarden’ vertegenwoordigd. Frankrijk neemt met meer dan 100 aanwezige producenten de grootste oppervlakte voor zijn rekening en heeft ook een eigen ingerichte degustatiezone waar 4 dagen lang ‘non stop’ proeverijen en workshops georganiseerd worden.

Italië vult die top drie aan. Sicilië is de absolute blikvanger maar ook regio’s als Pisa (Toscane), Asti (Piemonte), Puglia, Alto‐Adige, Veneto tot zelfs het kleine Molise zakken met een sterke vertegenwoordiging naar Brussel af.  Ook de klassiekers, de landen uit Midden-Europa, de overzeese werelddelen zijn allemaal weer present.  Vier dagen lang ‘free tastings’ in de degustatiezones van de verschillende paviljoenen maar ook becommentarieerde proeverijen, workshops en wedstrijden in de aanpalende animatiezalen. Consulteer het programma op de Megavino website.

Op maandag gaat alle aandacht naar de professionele bezoeker. Die kan in de verschillende zalen diverse mini expo’s bijwonen waar tal van nieuwe producenten die op zoek zijn naar een Belgische vertegenwoordiging hun wijnen voorstellen. Ook dit programma staat op de website.

Info:
Megavino 2013, van 18 tot 21 oktober, Paleis 1, Brussels Expo

Openingsuren:
Vrijdag 18/10 van 18 tot 23u00 Zaterdag 19/10 van 12 tot 20u00 Zondag 20/10 van 10 tot 19u00 Maandag 21/10 van 10 tot 18u00

Toegang: 10€, degustatieglas en beursplan inbegrepen Contact: [email protected] of www.megavino.be

Lees ook:20-23 okt Megavino in Brussel
Lees ook:Nog meer nieuws uit / over Oostenrijk
Lees ook:Perswijn voorjaarsproeverij
Lees ook:Megavino
Lees ook:Winterproeverij in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>