De Oosterscheldekreeft, een nieuwe boek aan het begin van het Kreeftenseizoen

“De Oosterschelde kreeft”, leuk om te hebben nu het kreeftenseizoen weer nadert! Op donderdag 29 maart a.s. wordt het kreeftenseizoen officieel geopend. De eerste kreeft die die dag binnengehaald wordt , wordt overhandigd aan staatssecretaris Joop Atsma.

Ook ziet het eerste exemplaar van  ‘de Oosterscheldekreeft’ deze dag het licht! Het is het allereerste boek over de Oosterschelde kreeft, met medewerking van o.a. Sergio Hermans.

 

 

DE OOSTERSCHELDE KREEFT (VOORINTEKENING)
Ronald Timmermans Remko Kraaijeveld

Uitvoering: Harcover met grof jute
Afmetingen: 28 x 32 cm
Pagina’s: 192
NUR: 4221 /442
ISBN: 9789081804264
Auteur(s): Ronald Timmermans Remko Kraaijeveld
Jaartal: 2012
Prijs: € 37,50

Voorintekenprijs geldig tot 1 april

Het allereerste boek over de Oosterscheldekreeft

De Oosterscheldekreeft is uniek en daar zijn we trots op! Ons Zeeuwse schaaldier wordt over de hele wereld geroemd vanwege haar stevigere vlees en de zoetere en vollere smaak. Ook de (Oosterschelde)kreeftvisserij is een bijzondere aangelegenheid; er gelden strikte regels voor de vangst en er mag niet het hele jaar op gevist worden. Hierdoor is kreeft een schaars en kostbaar product, een delicatesse. Vaak wordt zij daarom met culinaire hoogstandjes omgeven, maar dit is nergens voor nodig. Kreeft is er namelijk gewoon voor iedereen.

Dat laat dit boek zien. Puur en eerlijk. Zonder pretenties. Van visser tot bioloog tot meester- kok. We heffen de mythe rond de kreeft op en we ontrafelen alle raadselen. We zetten alles op een rij: hoe de kreeft te herkennen, hoe haar te bereiden, enz.

Voorintekening is  hier   mogelijk. (Voorintekenprijs geldig tot 1 april)

Lees ook:Eerste ‘schoonwaterkreeft’ voor Atsma en Peijs
Lees ook:Kreeftenwijn 2011: Marsanne Les Tannes 2010
Lees ook:Wijnadvies voor bij de Oosterscheldekreeft
Lees ook:Oosterscheldekreeft met champagne
Lees ook:Kreeftenwijn van 2012 is Italiaans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>