BuyYourWine, de meeste wijnen…

Soms weet je niet hoe je moet beginnen. Het rolt dan simpelweg niet uit je pen. Niet dat er niet genoeg te vertellen is als je Majo Diepman hebt gesproken over haar bedrijf BuyYourWine, een van de grote speler op de www-wijnmarkt! Wat een power, welk een enthousiasme.

Het is dan ook geen gewoon interview. Geen gepassioneerd gesprek over goddellijke druiven, kristalheldere wijnen, diepzinnige aroma’s. Maar wel één over visie, toekomst, over dromen. Ideeën zijn er overduidelijk meer dan genoeg, maar tijd, dat komt Majo altijd te kort.

 

Zo’n ruim 30 jaar geleden verruilde de Hengelose Majo de schoolbanken van de middelbare voor die van de HEAO in Enschede.

Na een mastertraject Business Administration aan het Babson College In the States belandde ze, met wat uitstapjes links en rechts, uiteindelijk stevig in het zadel bij IBM, standplaats Amsterdam. In deze jaren had ze met wijn niet meer dan “het genieten van”! Nog steeds kan ze genieten van een goed glas wijn en ook al zit ze tegenwoordig vol in de wijnbusiness, wijn blijft voor haar een produkt. Niet een romantisch ‘heilig’ moeten.

 

“Uit welke gedachte is BuyYourWine dan ooit ontstaan”, vraag ik haar! Met pretlichtjes in haar ogen vertelt ze over haar  ’sabbatical’ die ze zich zelf enkele jaren geleden gunde! Even pas op de plaats, de batterij eens helemaal opladen en genieten van thuis. Kids, man, hond, vrije tijd! Ze zag het helemaal zitten. Maar ja, nadat Laren leeg geshopped was, de wereldsteden keer op keer bekeken waren en ze alleen maar leuke dingen  deed, kriebelde de ondernemingslust toch sterk in haar. Uiteindelijk kon ook het organiseren van diverse benefietgala’s en de goede doelen diners haar honger naar ondernemen niet stillen en zo startte de jacht naar een nieuwe uitdaging.

 

‘ t Ja dat het BuyYourWine werd, ach het had ook BuyYourBoots kunnen zijn.

 

De gedachte achter BYW is simpel. Wanneer koop je wijn op het internet? Dat doe je als je op zoek bent naar een wijn die je geproefd hebt bij vrienden, in een restaurant, op vakantie misschien en die wijn, die wil je perse hebben. Je gaat op zoek. Wat is makkelijker dan het speuren op het internet?

Je komt al snel bij BuyYourWine terecht, dat volop inspeelt op deze behoefte. Met een overzichtelijke website, een onderscheidende prijs en met het grootst mogelijke assortiment aan wijnen op het internetcircuit. Per fles, per doos, per dozijn te bestellen. Net zo makkelijk.

 

Dat is business en daar gelooft Majo in. Zij verkoopt wijn, maar houdt zich bezig met  ”search engine optimalisation”, met sites vergelijken. Met het formeren van het beste, meest optimale businessmodel, zo rank en slank mogelijk. Dat is haar goal.

 

Inmiddels beschikt de webshop over een op en top database! Het krachtige hypercenter van het bedrijf. Het hart waar alles gebeurt. Overnight schakelt de site met diverse importeurs, zodat jaargangen altijd up to date zijn en er geen nee verkocht hoeft te worden. Veel gaat automatisch, maar nog lang niet  automatisch genoeg naar Majo’ s zin.

 

Als er iemand thuis hoort in dit technologische tijdperk dat zich grotendeels in het internet afspeelt, dan is het Majo wel. Een van haar geliefde uitdrukkingen schijnt: “je kunt hier kindersokjes breien” te zijn, als haar internetverbinding een hapering durft te geven.

 

Nu nog moeten de bestellingen handmatig gepakt worden, maar verder is het systeem zo veel mogelijk geautomatiseerd. Maar ja, zegt Majo, alles kan beter natuurlijk. Ik streef ernaar dat op den duur het complete systeem, de hele weg van wijnkeuze tot aan het ontvangen van de wijn totaal geautomatiseerd zal zijn.

 

Dan heb ik eindelijk tijd voor het verwezenlijken van mijn ultieme droom: een “worldwide wine web”! Waar alles in elkaar haakt, denk maar aan een spinneweb. Met een draad voor reizen, boeken, wijnattributen, educatie, wijnen. Kortom alles wat wijn gerelateerd is!

“Want”, zegt ze met een knipoog, “als je niet kunt delen, dan kun je zeker niet vermenigvuldigen”!

 

 

Lees ook:DE METAMORFOSE VAN BUYYOURWINE.COM
Lees ook:Amazon levert geen wijn meer
Lees ook:Internet verkoop van wijn neemt vlucht
Lees ook:Winterse wijnen bij BuyYourWine
Lees ook:Gallo of Constellation neemt McGuigan over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>