‘Beluchtende’ wijnglazen…

Of het nieuw is, weet ik niet. Maar ik kwam ze deze week voor het eerst tegen, de ‘beluchtende’ wijnglazen. Ze zijn genoemd naar de beroemde Trevi Fonteinen in Rome: Trevi Aerating Wine Glass.

In het glas is een tweede glaasje aanwezig, verbonden met een kronkelend glazen buisje. Dat tweede glaasje heeft gaatjes, waardoor de wijn die je erin schenkt meer met zuurstof in aanmerking komt. Aangezien sommige wijn nu eenmaal wat zuurstof nodig heeft om optimaal op dronk te komen, wordt de Trevi Aerating Wine Glass aangeprezen als DE oplossing. Het zou beluchtende gadgets óp de fles overbodig maken.

Eerlijk gezegd heb ik geen van deze zaken in huis, maar de plaatsjes zijn wel interessant. Mensen die ervaring met dit soort beluchtende parafernalia hebben: geef hier je reactie!

Bron

Lees ook:Decanteergadget: (on)zinnig?
Lees ook:Screwpull komt met ‘fontein van wijn’
Lees ook:Decanteren voor de perfecte wijn
Lees ook:Wijnfabels deel 5: Oude wijn moet je decanteren.
Lees ook:Hoe lang kan je een wijn rechtop laten staan

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Beluchtende’ wijnglazen…

  1. barbara

    Leuk glas en ik weet zeker dat de wijn lekkerder zal smaken! Maar the cleaning part.. Ik vraag me af of je deze wijnglazen goed schoon krijgt na gebruik. Ik heb helaas geen vaatwasser.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>