Decanteergadget: (on)zinnig?

Wat ze al niet op de markt brengen… Via een blog voor wijnaccessoires kwam ik gisteren dit tegen, de Pocket Rouge O2. Een gadget van 10 cm lang en 3 cm omtrek, waarbij je wijn in een handomdraai zou kunnen decanteren.

Het verhaal op de website luidt aldus:

Om ten volle van wijn te kunnen genieten moet deze op z’n minst een uur voordat hij zal worden gedronken gedecanteerd worden. [Tsja, dat geldt lang niet voor alle wijnen. Heel veel wijnen zijn zo uit te schenken en te drinken, vooral die in het goedkopere segment.] Vaak genoeg gebeurt het echter dat u deze tijd niet heeft, als er plotseling gasten komen of wanneer u een tweede fles openmaakt. De Rouge O2 biedt u de perfecte oplossing omdat deze de decanteertijd terugbrengt tot 1 minuut. De Rouge O2 werkt op twee AAA batterijen, die ongeveer 230 flessen meegaan. De Rouge O2 zorgt ervoor dat er luchtbelletjes door de wijn gaan circuleren, waardoor de smaak en het boeket van de wijn optimaal tot hun recht komen. Een automatisch mechanisme zorgt voor de juiste decanteer tijd.

Scepsis is mijn eerste reactie. Ik zou het uit moeten proberen om te kijken of zoiets werkt.  Je moet er bovendien ook nog eens € 39,95 voor betalen. Pittig prijsje… Heeft er iemand ervaringen mee? Ik hoor het hier graag!

Lees ook:Screwpull komt met ‘fontein van wijn’
Lees ook:Balkende 4: Investeren in grenswegennet voor Wijntoeristen ?
Lees ook:Functionele wijn-accessoires
Lees ook:Smaak versus kwaliteit
Lees ook:Zuid-Afrika komt naar Lage Vuursche

1 Reacties // Reageer

One thought on “Decanteergadget: (on)zinnig?

  1. jonneke krans

    ik ken het ding ook niet, maar ik vind het nogal klinken naar de nieuwe kleren van de keizer. ik bedoel: is er iets op tegen om gewoon de kurk uit de fles te trekken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>