Marlbourough bestaat 40 jaar

Persbericht – Amsterdam, 28 augustus 2013 – Afgelopen week vierde de wijnregio Marlborough haar 40e verjaardag. In deze zonnige regio werden in 1973 de eerste wijnstokken geplant door Brancott Estate. Het vele zonlicht, de weinige neerslag en de perfect waterdoorlatende grond waren enkele drijfveren om wijnstokken te planten in deze regio. De eerste reacties hierop waren niet mis, veel mensen vonden dat de producenten gek waren om wijnstokken te planten in Marlborough. Niets bleek minder waar, het was namelijk de eerste stap naar een internationale, befaamde wijnregio en tegenwoordig kent iedereen de aromatische wijnen uit Marlborough.

Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers, is trots op de snelle groei van Marlborough als wijnregio: “We zijn pas 40 jaar verder en Marlborough is een ijzersterk merk geworden. Het planten van wijnstokken in Marlborough is waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenis geweest in de gehele Nieuw-Zeelandse wijnindustrie.”

Patrick Materman, chef wijnproducent van Brancott Estate reageert op het jubileum: “40 jaar geleden heeft de oprichter van het huidige Brancott Estate, Frank Yukich, een zeer belovend statement gemaakt: Wijnen van hier zullen wereldberoemd worden, en dat zijn ze zeker geworden.”

Op 24 augustus 1973 werden de allereerste wijnstokken geplant in Brancott Valley door Brancott Estate, het voormalige Montana. Tegenwoordig is Brancott Estate een bekend en bekroond wijnhuis in Marlborough.

Over Marlborough
Marlborough produceert Sauvignon Blanc van wereldklasse en is ook bezig met opbouwen van een uitstekende reputatie betreffende Chardonnay, Riesling en Pinot Noir. Met 23.232 hectare aan wijnoppervlakte is Marlborough de grootste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Tevens vertegenwoordigt de regio 75% van de totale productie van het land. De waarde van de wijnexport is nu al vastgesteld op $900 miljoen per jaar.

Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sector brede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com

 

Lees ook:Nieuw-Zeelandse wijnoogst doet exportmarkt groeien
Lees ook:Een stukje Nieuw Zeeland in Amsterdam
Lees ook:Wordt Grüner Veltliner de nieuwe Sauvignon Blanc van Nieuw-Zeeland?
Lees ook:Looking for a glass of wine? De leukste en beste wine bars van Nederland
Lees ook:Wijnproductie in Nieuw Zeeland groeit 20%

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>