De generale Rosé Repetitie

Vanmiddag was het tijd voor de GRR! De GRR, ja inderdaad de Generale Rosé Repetitie.

Bij het Restaurant-Kookstudio Crème Crue. Een bijzondere zaak aan de Haagweg in Rijswijk. De uitstraling, met de aparte ‘houten’ muur in het restaurant beneden, de chefs table bij de open keuken op de eerste etage en de dinerkamer op de tweede etage maken de komst naar dit pand tot een wel hele unieke belevenis.
Nieuwsgierig als ik ben, mag ik gelukkig ook overal kijken! Geen detail blijft me bespaard , wat bovenal opvalt: de schone uitstraling van deze zaak. Alles ziet er fris en aantrekkelijk uit.
Samen met maître sommelier Axel Rosier en  chefkok Patrick Kelder proeven we, Michel le Roux, André Sauerbier en ik 7 verschillende Cabernet Rosé wijnen door, waarbij we zeer letten op structuur en zoet-zuurbalans. Waar, dat is de grote opdracht, kun je deze Cabernet d’Anjou wijnen in 2013 gaan inzetten? Hoe worden ze de hype van volgend jaar, de ijskoud geschonken trend voor strand en zomer, als begeleider van granité met verse kruiden, of zomerfruitsoep met gembertoets. We zullen het zien.
Volgende week is de Grande Finale met een bonte verzameling van proevers, Nederlandse topsommeliers, wijnprofessionals, pers en slijters! Volg het blog vrijdag 7 december en je weet als eerste wat je volgend jaar met Cabernet d’ Anjou zal kunnen doen!

Lees ook:Rosé proeven aan Zee
Lees ook:Na regen komt…. Wijn op het strand
Lees ook:Nu ook wijn uit Noorwegen
Lees ook:9 en 10 juni Rose aan Zee
Lees ook:Pinot Grigio rukt op in de VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>