Krantenknipsels over wijn en anders

Wat was er weer veel te lezen in de kranten van het afgelopen weekeinde! En de stapel met bladen, die slinkt hierdoor ternauwernood.

In het AD las ik een heerlijk stukje over ‘Muziekwijntjes’ van Nicolaas Klei. Je weet wel, die van “tot op de bodem” en nog veel meer. Over zijn muziekliefde en over ‘All that wine and jazz.’ Jazzwijn dus, zegt hij dan om dit vervolgens en omstandig uit te leggen. Leuk!

Ik las over Middelburg, zijn bijna-status als ‘openluchtmuseum’ ! Tot en met 6 januari is hier weer een heerlijke kerstmarkt, een ijsbaan en een ‘warme’ Glühweinwandeling!

Gek op Sint Jakobsschelpen, werd ik helemaal blij van het verrukkelijke voorgerecht met compleet recept in het blad van de Wijnkring. Het  gerechtje komt uit de keuken van het Spiehuis in Soest, net buiten de bebouwde kom. Coquilles met beurre blanc. Nou één keer zeggen tegen mij en ik maak ze onmiddellijk! Gang nummer één van ons Kerstmenu, schenken er dan een een droge Bordeaux bij, de Pavillon van Chateau Margaux. Bijvoorbeeld.

In het equivalent van de Libelle, de Njam, vond ik een special over Vegetarische gerechten! Ja, fantastisch, wat een inspiratie voor mijn Vegetarische wijnworkshop eind januari aan de Pakhuisproeftafel! Je komt toch ook? Heb je je nog niet ingeschreven, er zijn nog een paar plaatsjes!

En aangezien ik sinds onze zomer in ZA niet meer los kan komen van dit land, viel mijn oog natuurlijk op “FoodDestination Kaapstad” in Elle Eten. ‘The Big Five voor Stedensafari’s, ze zijn er hoor in Capetown: goede wijn, goed eten, relaxte sfeer, zonnige terrassen en een inspirerende omgeving! Het is er allemaal.

Uitgeroepen tot één van de  tien hipste steden ter wereld door “The New York Times”! 22.000 vierkante kilometer aan wijngaard voor de deur. En een hele eigen druif! Voor rode en nu ook voor witte wijn: de Pinotage Blanc van Aaldering bijvoorbeeld.

In de ElleEten tevens een aantrekkelijke aanbieding voor zeven dagen ‘Als-een-god-in-kaapstad!’

 ‘Marqt blijft groeien in de crisis”! Quirijn Bolle vertelt in het AD van vrijdag 7 december hoe hij inmiddels zijn zevende vestiging van Marqt in Amsterdam heeft geopend. “Consumenten trekken graag de portemonnee voor producten uit deze biologishce supermarktketen”, lees ik. “Hier bij Marqt proeft groenten weer als groenten.” Alles  is echt vers. Er is ruimte voor zo’n veertig tot zestig Marqtvestigingen! Hmm een inspirerende man.

Ook boeiend is het leven van Halil Kan, als jonge man van Turkse afkomst kwam hij in 1972 in bistro In den Vollen Pot te werken, En werkte hier  maar liefst tot 2002. Hij deed van alles in deze zaak. Van afwas tot koken,  eerst alleen, maar later kwamen ook zijn vrouw en kinderen er bij. Drie jaar geleden hebben zijn zoons, nadat ze al eigenaar waren van meerdere horecagelegenheden op het  Lieve Vrouweplein bistro In den Vollen Pot overgenomen! Geweldig hoe een leven kan lopen. Bron: AD

Lees ook:Wijn in Hengelo
Lees ook:Vegetarisch drieluik in mei bij het Wijncoachingbureau
Lees ook:Wijnimporteur “met zijn voeten in de klei”
Lees ook:Wijn bij groenten en/of vegetarische recepten
Lees ook:Geproefd: Savia Viva Cava

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>