Bijzonder Aostadal

Wie na het ‘Cooking Copenhagen’ nog dagen over heeft, kan die misschien gebruiken voor een rondreis door het prachtige Aostadal. Ingeklemd tussen Frankrijk, Zwitserland en de rest van Italië ligt dat kleine bergachtige stukje Romeins land, grensoverstrekkend berglandschap!
Hier spreekt men Fransprovencaals, maar natuurlijk ook Frans.

Hier, in het najaar, staat de streek in het teken van de oogst. Men uit dit met feesten en festivals!  De dorpen organiseren hier streekmarkten, straatfestivals en gastronomische diners. Door de wijnroute te volgen maakt de bezoeker kennis met dàt wat de regio op met name gastronomisch, maar ook op cultureel gebied te bieden heeft. Op de laatste dag in september viert de lokale bevolking ‘La Désarpa’. Een traditioneel festival waarbij de koeien vanuit de alpenweide door de straten naar de veestallen teruglopen. Langs de route staan verschillende stalletjes waar kaas- en andere zuivelproducten geproefd en gekocht worden.

Lees ook:Zuid-Afrika: een oud wijnland
Lees ook:Food Festival in Friesland
Lees ook:Veluwse wijnroute weer open
Lees ook:Op zoek naar een wijnbar in Brussel
Lees ook:Ilja Gort over wijnzaken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>