Perswijn’s Zomerproeverij

Zondag 20 mei, 14.30 uur. Casa400 , het nieuwe wijnhotel van Amsterdam.

Het is er rustig. Geen komen en gaan van wijnpassionisten, wijngekken of wijnofielen. Parkeergelegenheid genoeg.

Bovenaan de trap:  de obligate tafel met  ‘het hoofd van ontvangst’. We worden gekeurd, goed bevonden en we mogen door. De grote zaal in waar naast veel wijn, de heerlijke kazen van Reypenaar aanwezig zijn, (met  moeite krijg ik ME hier weg, en ook werkelijk pas nadat ik  een tasje van deze prima kaasjes heb meegenomen.) Ook bij PUUR chocoladeatelier moet ik hem wegslepen! Inderdaad… wat een verleidelijk lekkere, handgemaakte, kwalitatief hoogwaardige bonbonerie is dit! Heavens!

Wie zich heeft ingeschreven kan naar de Masterclasses.

Cool rouge: rode zomerwijnen, eventueel te koelen, lichte wijnen met relatief weinig alcohol.

Zomers mousserend: Mousserend onder de 15 euro.  Mousserend voor beginners (?) en diverse kleuren en types mousserende wijnen.

Spelen met Temperatuur: Wat verandert aan wijn als de temperatuur verandert!

Ik denk dat het leuke thema’s zijn, die de consument zeker zal aanspreken. Ik weet dat o.a. Lars Daniels een van de masterclasses ter ‘hande’ zal nemen, dus dan ben je so wie so in goede handen.

Wij echter, slenteren langs de tafels, bestuderen de uitmonsteringen, lezen het compacte boekje en gluren naar het publiek…

Het boekje, ‘t ja, als wijnprofessional is het voor mij prima, maar ik weet niet of ik er als particulier echt heel blij van zou worden.

Want eerlijk is eerlijk, wat zegt mij ‘de Geluksdruif’ nou helemaal?

Ik zie twee a-typische wijnmannen! Ik glunder en geniet, want het is duidelijk dat zij van hun wijnen houden en niet van het driedelig krijtstreepje!  Bovendien hebben ze ook nog eens die heerlijke Pfalz en Alsace bij zich. Ik  weet dat het assortiment veel groter is, dan ze nu bij zich hebben! En ik noteer in mijn geheugen: ‘Afspraak maken voor zaterdag-interview wijn.blog!’

Ik zie Vindict staan. De auteurs van het boekje Smaakstof horen hier  natuurlijk bij.  Vlakbij staat David Bolomey, snel proef ik zijn Loire wijnen, ik ga immers op blogreis met Vinissima naar Tours en omstreken….op de fiets! Even voorproeven dus.

Vervolgens staan we stil bij ‘Gérard Bertrand’ om de Terra Vitis wijnen (geen sulfiet toegevoegd!) door te proeven! Pays d’Oc IGP! Jong drinken en niet kopen om weg te leggen! Chardonnay, Merlot,  CS en Syrah.  Paarsrood en laag in de zuren, maar echt een lekker glas wijn! De Merlot heeft ietwat groene tonen, maar de anderen doen hun uiterste best en mogen blijven!

Bij Les Généreux  proef ik op mijn gemak het hele assortiment wit door. Het Oostenrijkse Weingut Huber (-bevalt mij zeer-), de Spaanse Verdejo van Castelo de Medina, Rueda, de frisse, smakelijke Gros Manseng van Domaine Tenareze!

De finale is hier het proeverijtje  met Marguerite Van Hove van Clos St Marguerite uit Marlbourough Nieuw Zeeland. Bij haar proeven we samen, (ME weer opgespoord) de Sauvignon blanc en tot slot de Pinot Noir. Toppertjes! Echt waar. En wat een charmante ambassadrice is deze Marguerite. Geboren Belgische, maar nu overtuigd Nieuw Zeelandse!
In dit huis, in deze wijnen ga ik mij  graag verdiepen. Dus houd blog in de gaten als je van Nieuw-Zeelandse wijnen houdt.

Nu snel  aan het aperitief, met wat kaasjes van de Reypenaar!

 

 

 

 

 

Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:Nederlands Wine & Foodfestival 2013
Lees ook:Boekje van Mitra voor 4,99
Lees ook:Perswijn Winter-wijnproeverij Horecadag 22 oktober, Kasteel de Wittenburg Wassenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>