Rubriek: Doen!

Een Amersfoortse wijnspijswandeling

In het ‘zoveelste’ weekeinde  Kramer-versus-Wüst gingen wij hier ook van het ene feestje naar het andere met als afsluiting op zondagmiddag de Wijnspijswandeling in Amersfoort. Een mooi concept om de beste restaurants in een stad te ontdekken. Een culinaire ontdekkingstocht waarbij je en passant de hele geschiedenis van de stad meepakt. Zeker als je in

Lees verder...

Italiaanse wijncursus voorjaar 2013

PERSBERICHT Amersfoort, 23 januari 2013 Italiaanse wijncursussen bij vini divini Na het succes van de cursussen in het najaar 2012 organiseert vini divini weer een nieuwe serie Italiaanse wijncursussen en wijn-spijscursussen in Amersfoort in het voorjaar van 2013. “We kijken terug op een zeer geslaagde avond. Wat pak je het met zorg en liefde aan,

Lees verder...

Oostenrijkse wijn bovenop de berg!

Tegenwoordig kan ik werkelijk bijna geen seconde meer uit mijn digitale wereld vandaan, of er is al weer iets nieuws in mijn mailbox gegooid! Sociale media doet daar nog een schepje bovenop door via twitter accounts, een facebookpagina en een pagina op Linkedin de computer vol te stouwen met nieuwe wijnfacts! En ME maar roepen:

Lees verder...

Wijnspijs dineren op locatie

Soms word je ‘verwend’ met de meest mooie, onverwachte opdrachten! Zo kreeg ik net een topper voor komende maanden binnen, vorige week maandagavond kreeg ik een hele spannende voor diezelfde week op vrijdag binnen! Organisatie van een Private Lunch! Geen probleem. Niet alleen blog ik graag, maar gewoon met beide voeten in de klei staan,

Lees verder...

Intensieve wijndocentenopleidingen start in maart

In Maart start het WIJNinstituut een nieuwe opleiding! De jaaropleiding tot Wijndocent! Actueel en innovatief. Wil je een belangrijke speler in de wijnwereld worden, dan kan dit een bijzondere boost aan je performance geven! Immers, als docent ben je niet alleen educatief bezig, je moet een mensenmens zijn, een peoplemanager, tact hebben, besluitvaardig zijn, een

Lees verder...

De mooiste plekken voor de wijngek

“Elke reisgids kent zijn succesverhalen, en elke inwoner van elke stad zegt daar het béste restaurant waar ze ooit gegeten hebben te kennen. Maar wat zijn nou daadwerkelijk de beste plekken waar elke foodie heen moet?”  Met deze inspirerende zin dartelde culy.nl net de studeerkamer binnen! Wow, ik heb direct een ‘mustdo” gevoel, dit moet

Lees verder...

Wijn in een vegetarische match

Taarten Ik ben gek op taarten! Ooit, toen in nog niet zolang van school was, startte ik een kleine coffeeshop. Ha, ja, met gebak en koffie! ‘De kleine Konditorei’  zat in een hoek van de Kerkstraat/ Schoutenstraat in Hilversum en bij mij kwamen de mensen voor ouderwets lekkere koffie en voor eigen gebakken taart! Ik

Lees verder...

Wijn, of een Arnhemse aangelegenheid!

Zes Arnhemse wijnimporteurs hebben de handen ineengeslagen en organiseren samen een Kerstproeverij. Ze nodigen u uit om wijn te komen proeven in de sfeervolle Historische Kelders. Ze presenteren daar hun bijzondere wijnen, van vooral kleine, deels biologisch werkende producenten uit o.a. Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. En speciaal voor de komende feestdagen zullen ook een

Lees verder...

Een spel voor de Kerst: Het Wijnspel

Erg leuk. AnyWine heeft in opdracht een wijnspel ontwikkeld. Het resultaat is een “Triviant- achtig” kaartspel dat bestaat uit 6 categorieën, met per categorie 51 vragen en antwoorden (op de achterkant van de kaartjes). De categorieën zijn: Proeven, Herkomst, Waar/Niet waar, Terminologie, Productieproces, en Geschiedenis. Voorbeeldvragen: * Welk evenement ging in 1976 de geschiedenis in

Lees verder...

Van stoofpeertjes, rode wijn en wild

Vergeet u ook weleens zo’n ouderwets recept? Zo iets wat van moeder op dochter gaat, van vader op zoon? Dat je het wel ongeveer weet, maar net, net niet helemaal, waardoor het helemaal niet wordt wat je wel had verwacht! Ach, ik heb een extreme hang naar het verleden wat betreft wijn en spijs! Niets

Lees verder...

De Lazy Sunday Afternoon in SchultenHues&Friends!

Zondag 9 december 2012 is het weer zover! In SchultenHues&Friends, het loungerestaurant van het er tegenovergelegen michelinsterrenrestaurant ‘t Schulten Hues, is het motto “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. In SchultenHues&Friends laat de brigade, onder leiding van Rinaldo van Berlo (witte brigade) en Mark Giesen (zwarte brigade), u zien dat lekker eten

Lees verder...

Culinaire trips in eigen land bij Cazebonne

Lekker en dichtbij in Nederland De reisbranche constateert een toenemende vraag naar bestemmingen dicht bij huis. Voor een organisatie die culinaire wijnreizen in het buitenland organiseert een spannende uitdaging. Tijdens een ontdekkingsreis in eigen land vond Cazebonne tal van verborgen culinaire schatten in Nederland. Zij stelden heerlijke culinaire trips samen, waarbij men de bron van

Lees verder...