EXTRA EVENEMENTEN OP EN ROND BBB 2013

Veel activiteiten op Bourgondische horecavakbeurs en in de stad Maastricht
Maastricht 26 septemberDe Bourgondische horecavakbeurs BBB heeft gedurende de drie beursdagen een vol randprogramma van en voor horecaprofessionals. De activiteiten vinden plaats op de beurs zelf maar ook in de binnenstad van Maastricht. De officiële opening van de BBB en gastronomievakbeurs Folie Culinaire gaat gepaard met de lancering van het nieuwe netwerkplatform voor de horeca Les Amis GastrEUnomiques (LAG). Bezoekers van de BBB kunnen tegen speciaal tarief ook Folie Cuinaire bezoeken. Op deze bijzondere vakbeurs geeft een scala aan internationale sterrenkoks hun kookgeheimen prijs in unieke demonstraties. Beide vakbeurzen zijn te bezoeken in het MECC van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober aanstaande.

Nieuwe opzet kookwedstrijden
Vertrouwd maar dit jaar in een heel ander jasje zijn de kookwedstrijden op de BBB. Drie dagen lang wisselen wedstrijden en demonstraties elkaar af. De kookwedstrijden worden mogelijk gemaakt door Leventi, die met de nieuwe ‘Leventi me’ furore maakt op het gebied van combisteamers. De kookduo’s zullen dan ook volop gebruik maken van deze nieuwe generatie Leventi bereidingsapparaten. De koppels zullen in hun wedstrijdspanning het gebruiksgemak ervaren van het CookTablet met Android besturing waarmee de Leventi me is uitgerust. Ook onder tijdsdruk is het bedienen van kookapparatuur via een smartphone of tablet een uitkomst, zeker door de aanwezigheid van de SmartChef. Deze computergestuurde kookpiloot die nog meer werk van de koks uit handen neemt berekent zelf de beste en snelste bereiding en stuurt dit geheel automatisch aan. Ook op het gebied van duurzaamheid en kostenbeheersing is de Leventi me innovatief, ondermeer door het BlueCycle reinigingssysteem dat water en zeep recycled.

Wijntheater

In en rond het wijntheater op de BBB komen live entertainment, educatie, tips en trends op het gebied van wijn allemaal samen. Onder de bezielende leiding van registervinoloog en sommelier Barbara Verbeek komen bezoekers alles te weten over de juiste wijn in het ‘verkeerde’ glas, het maken van een aantrekkelijke wijnkaart voor uw horecazaak, wijnen en spijzen,  oude en nieuwe wereldwijnen en koken met wijn.

Onbekende wijn beminnen
Primeur voor Nederland! Rond het wijntheater presenteren vooraanstaande Franse wijnboeren van de ‘Vignerons Indépendants’ hun nog niet ontdekte pareltjes onder de Franse wijnen en begeleiden dit met voorlichting, proeverijen en workshops. De wijnen komen o.a. uit de Elsace, Bordeaux, Bourgogne-Beaujolais, Champagne, Val de Loire, Vallée du Rhône en Zuid-West Frankrijk. Een bijzondere kans om unieke wijnen te ontdekken.

Een perfect getapt biertje
Op woensdagmiddag  vinden op de BBB de regionale voorrondes plaats van de landelijke biertapwedstrijden. Traditioneel een bont spektakel van diep geconcentreerde biertappers, bruisende en vooral op de millimeter afgestemde bierkragen, sterk gecontroleerde luchtbelletjes, bezwete gezichten en nerveuze familieleden.

De zilte smaak van vakkundig geopende oesters
Op de BBB vindt het NK Oesters plaats. Oesters zijn bezig met een grote revival (zijn ze eigenlijk ooit ‘weg’ geweest?) . Het is helemaal hip en trendy om oesters te eten. Puur of met een bite. Het openen en presenteren van de oesters is gelardeerd met veel schwung en stijl. Ervaren oesteropeners laten zien hoe zij dit stijlvol, handig en vooral snel doen.

 Gecombineerd bezoek
Bezoekers van de BBB kunnen tegen gereduceerd tarief ook Folie Culinaire bezoeken die gelijktijdig met de BBB plaatsvindt. Op de Folie Culinaire koken internationale sterrenchefs op de centrale demokeuken. Zij presenteren hun visie op de nieuwe gastronomie, delen (enkele van) hun kookgeheimen en demonstreren de laatste technieken en bereidingswijzen. Proeven, leren en ervaren staan centraal op Folie Culinaire, dat letterlijk vertaald ‘culinaire gekte’ betekent.

Gastvrij Maastricht
In nauwe samenwerking met Chateau Maestricht, Maastricht Culinair, Les Tables, de Brandslang en de NS heeft het projectteam van de BBB en Folie Culinaire een aantrekkelijk ‘afterfair’ programma gemaakt. Beursbezoekers ontvangen een gratis overzichtsplattegrond van de BBB, Folie Culinaire en het  aanbod in de binnenstad van Maastricht. Ook krijgen de beursbezoekers een voucher voor een gratis signature dish bij een van de deelnemende restaurants en kunnen tegen een speciale prijs bijzondere bieren proeven bij de kroegen aangesloten bij de Brandslang. Om het netwerken na de beurs in de binnenstad zo gezellig mogelijk te maken wordt in veel Maastrichtse café’s en restaurants live entertainment geboden. Op dinsdagavond organiseert Dancing Club de Alla een speciale BBB after-party.

Beursservice
Bezoekers van de BBB en Folie Culinaire kunnen voordelig naar Maastricht reizen met het NS-voordeelticket, eenvoudig hun hotel regelen via Maastricht Booking Service en kunnen tegen gereduceerd tarief reizen van het MECC naar de stad. Een restaurantreservering kan ter plekke in het MECC worden geregeld via de servicedesks in de hoofdentree.

______________________________________________________________________________

Lees ook:Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire
Lees ook:NIEUWE UITINGEN VOOR JUBILEUMEDITIE BBB EN FOLIE CULINAIRE, EDITIE 2014
Lees ook:Feestelijke opening jubileumeditie BBB en Folie Culinaire 2014
Lees ook:Klinkende namen op BBB en Folie Culinaire
Lees ook:TOPCHEF MICHEL DEL BURGO VERVULT VLESELIJKE OPDRACHT OP FOLIE CULINAIRE 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>