Wijn uit Coteaux du Layon

Ook de levensgenieter vindt in Esprit Montagne een bondgenoot. In het pittoreske dorpje La Chapelle d´Abondance maak je kennis met de Franse gastronomie, heerlijke streekproducten en de parels van de Alpen: haar wijnen. Elke avond geniet je in ons restaurant van een verrassend, culinair Menu du Jour

Dat lees je op de ‘homepagina’ van Hotel Esprit Montagne. Een nononsense hotel waar wij veel te weinig naar toe kunnen (door stom tijdgebrek) maar wel één dat ons hart zeker heeft gestolen! Door Facebook en dankzij het blog van l’Esprit kunnen we gelukkig op de hoogte blijven, hoewel we er liever zelf zouden zijn.
Vandaag deelt Chef Raf uit de keuken een recept voor een  nagerecht met de wereld.

Duo van appel & peer met kaneelijs en ‘pain perdu’. Dit is een ideale manier voor de verwerking van je oude brood en het heeft een warme invloed op je lichaam door de kaneel.”

Appel- en perencompote, ‘verlorenbrood’ en kaneelijs. Dat zijn de basisingrediënten voor dit lekkere nagerecht. Omdat iedereen weleens op de kleintjes moet letten, een prima manier van restverwerking, lijkt mij.

Dan kun je gemakkelijk royaal zijn bij je wijnkeuze.

Ik ga voor een wijn uit de Loire! Uit Coteaux du Layon van het ras dat zo veel kanten kent, de chenin blanc. Druivig ras dat al honderden jaar  in de Loire-vallei voorkomt. Variaties in zoet, droog, mousserend en halfdroog! Het kan allemaal. De wijn die ik uitkies voor het gerechtje van Esprit Montagne komt uit Beaulieu-sur-Loire. Een klein dorpje in het hart van Coteaux du Layon. Tussen de zuidelijke oevers van de Loire en de noordelijke oevers van de Layon.

Het ultieme gebied voor het optimaal profiteren van de botrytis, die de edele rotting op  de druiven bezorgt. Ochtendmist in de herfst! Dan de traag opkomende zon, die daar haar warmte genereus aan afstaat. De druiven worden hier in meerdere gangen geplukt. Zorgvuldigheid is hier code rood, dus absoluut geboden!

Château Pierre Bise 2004

Als u wilt, laat ik u deze wijn maandag proeven op het grote Winterse PerswijnEvenement in  Kasteel Wittenburg te Wassenaar.  Aanstaande zondag 21 en maandag 22 oktober!

Lees ook:Nieuws van Esprit Montagne uit France
Lees ook:Een wijnreis naar de Alpen in de Frans, Zwitserse hoek
Lees ook:Frankrijk – Vier nieuwe AOC’s erbij
Lees ook:Wijnreis Zwitserland
Lees ook:Niet de Loire, maar de Loir

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wijn uit Coteaux du Layon

  1. Pingback: de perswijn proeverij in kasteel wittenburg | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>