Werken met Wijn aan het Wijninstituut

Wijnvakmensen met SWEN-2 (Wijnbrevet) kunnen nu ook verder studeren middels “Werken met Wijn” van Het wijninstituut.

Werken met Wijn is een gevarieerde en praktijkgerichte wijnopleiding toegespitst op het verbreden en verdiepen van uw wijnkennis. U krijgt les van maar liefst tien verschillende vakspecialisten, die elk gespecialiseerd zijn in een bepaald thema. Door de verschillende invalshoeken doet u veel informatie op.

Kenmerken van Werken met Wijn
•U krijgt les van verschillende vakgespecialiseerde docenten
•De studiebelasting is circa 100 uur voor de totale duur van de cursus (1 jaar);
•Ruimte voor interactie en discussie;
•Gericht op de actualiteit;
•U bent actief bezig (vandaar de indicatie van circa 100 studie-uren);
•Tijdens de cursus proeft u veel bijzondere wijnen

Cursusinhoud
Werken met Wijn is opgebouwd uit 12 lessen onderverdeeld in 3 modules. De laatst les vindt plaats in een professionele kookschool op locatie (les wijn-spijs). Na de opleiding kunt u vrijblijvend examen doen. De invulling van de lessen vindt plaats door vakexperts met veel praktijkervaring. Enkele bekende namen zijn o.a.: Karel de Graaf (Karel de Graaf Bourgogne agenturen), Gert Crum (wijnschrijver), Olaf Kerstens (Partners in Wijn), Hans Bijvoets (Anfors wijnen), Albert de Jong (wijnschrijver). Actuele onderwerpen uit de professionele wijnwereld komen aan bod, waarbij het belangrijk is ook zelf onderzoek te doen.

Het wijnproeven
Het praktische deel bestaat uit vergelijkend en/of blindproeven. Hierbij worden klassieke grenzen overschreden, vergelijkingen gemaakt en conclusies getrokken. Verder gaat de aandacht uit naar de invloed van terroir,  druivenras en  vinificatie. Bij het proeven is er veel ruimte voor eigen inbreng.

Bij aanvang van het cursusjaar is het ook de bedoeling dat u zelf een proefgroep gaat vormen met mede-cursisten uit uw omgeving.U regelt zelf afspraken voor periodieke bijeenkomsten om samen uw wijnproefkennis te trainen en te perfectioneren.

Een leuke start van het najaar van 2012, een goed vervolg op uw wijnstudie!

Lees ook:Cursus Bourgogne met Karel de Graaf
Lees ook:Wijnopleiding
Lees ook:Crum en Daniëls docent bij Wijninstituut
Lees ook:Start Wine2Move in Amsterdam en Rotterdam
Lees ook:Stilla is niet meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>