Zestien aankomend vinologen beantwoorden alle wijnvragen via Twitter

  Vanaf vandaag gaat een nieuwe wijnservice van start op initiatief van zestien vinologen in opleiding en Het Wijninstituut. Het is mogelijk via twitter door het gebruik van #wijnvraag of @wijnvraag om een wijnvraag te stellen. Deze wordt dan binnen 24 uur beantwoord. De service is bedoeld voor liefhebbers, horeca en vakmensen uit de wijnhandel. Later wellicht ook via andere media.

 

Vinologen

De aankomend vinologen volgen de zware opleiding op de Wijnacademie in Maarn.

De Wijnacademie biedt o.a. opleidingen en examens van het allerhoogste niveau vanaf 1974. Inmiddels is de beschermde titel Registervinoloog een begrip in- en buiten de wijnwereld. De studenten zien deze vragenservice als een uitdaging en test van hun snel groeiende wijnkennis.

 

Het Wijninstituut
Na bijna 15 jaar is ook het Wijninstituut een begrip in wijnopleidingen voor liefhebbers, horeca en wijnhandel. Meer dan 6.000 cursisten volgden een landelijk erkende opleiding. Het opereert onafhankelijk op een viertal niveaus, oplopend tot de Vinologenopleiding. Er  is voor iedereen een instap en doel te vinden.

Alle cursussen kenmerken zich door een funfactor en praktijkaspect naast het leren. De cursussen worden op 12 plaatsen in Nederland gegeven. De docenten zijn allen vinoloog of van een vergelijkbaar internationaal niveau.

 

Lees ook:Slim! Heb je een wijnvraag, ga dan naar @wijnvraag
Lees ook:Basiscursus Wijn en Wijnbrevet in Utrecht
Lees ook:Nieuwe lichting vinologen
Lees ook:Diplomaregen in de herfst van 2012 voor wijnprofessionals
Lees ook:Wijnacademie daagt horeca mbo’s uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>