Nederlands Wine and Food Festival 2011

Op zondag 5 juni vindt weer een feestelijk, verfrissend en inspirerend wijnevenement plaats. Tijdens dit evenement worden de Roséwijnen van het Jaar en de Beste Huiswijnen van Nederland bekend gemaakt en vindt de ultieme blindproefwedstrijd plaats, de Grand Prix Saint-Hubert. Daarnaast is er aandacht voor Oostenrijks trots, de rode druif blaufränkisch en de unieke smaken van Vinos de Jerez.

Verkiezing Roséwijnen van het Jaar: kwaliteit voorop
De hype is voorbij en dat is gunstig voor rosé. Het betekent namelijk dat je niet meer wordt doodgegooid met allerlei doldwaze marketingnoviteiten die het imago van rosé uiteindelijk geen goed doen. Rosé is weer gewoon wijn om serieus te nemen. Het aanbod is breder en veelzijdiger dan ooit. Tijdens dit evenement vindt een lopende proeverij van finalewijnen plaats, plus de bekendmaking van de beste roséwijnen verkrijgbaar in Nederland en België, in diverse hoofd- (Supermarkt, Wijnspeciaalzaak, beperkt verkrijgbaar) en prijscategorieën.

Nationale & Regionale Huiswijncompetitie 2011
Tevens is er de Verkiezing Huiswijnen van het Jaar in diverse horecacategorieën en regio’s. Dit jaar op veler verzoek eerder in het jaar.

Dag van Jerez
Het hele smakenspectrum komt aan bod: van droge, notige Manzanilla’s en Fino’s, rijpe Amontillado’s, aromatische Oloroso’s en hemelszoete PX, tot unieke prestigewijnen van eerbiedwaardige leeftijd (VOS en VORS).

Blaufränkisch op zijn best
Masterclass gewijd aan het klassieke Oostenrijkse druivenras. Met de 20 mooiste Blaufränkisch-wijnen van het moment. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de Austrian Wine Marketing Board.

Culinaire invulling van niveau
Vijf restaurants verzorgen tijdens het Nederlands Wine & Food Festival de culinaire invulling:  Basiliek (Harderwijk), Jérôme (Valkenburg) , Niven (Rijswijk), De Compagnon (Amsterdam) en Villa la Ruche (Voorburg).

Bezoek het Nederlands Wine & Food Festival

Kaarten aan de kassa € 12,50, zondag 5 juni, tijd: 12.00-18.00 uur
Locatie: St. Olofskapel, Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

Lees ook:Nederlands Wine & Foodfestival 2013
Lees ook:Verkiezing beste rosés en huiswijnen van het jaar
Lees ook:Wat is blaufränkisch?
Lees ook:Biologisch wijnmaker Thomas Schwarz aanwezig op Grootse Wijnen
Lees ook:Veelbelovende Oostenrijkse wijnmakers naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>